21.01.2014 14:40

Premjers atkārtoti atjauno darbā Strīķi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis atkārtoti atcēlis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Jaroslava Streļčenoka lēmumu atbrīvot no amata savu vietnieci Jutu Strīķi.

V. Dombrovskis pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja, ka KNAB nav iesniedzis nekādus jaunus argumentus, kas ļautu domāt, ka J. Strīķe no amata atbrīvota pamatoti, un Valsts kancelejas juristi nav atraduši pamatojumu J. Strīķes atbrīvošanai no amata.

14. janvārī KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks atkārtoti uzteica darbu Jutai Strīķei, jo viņa zaudējusi J. Streļčenoka kā darba devēja uzticību, ilglaicīgi un sistemātiski bija pieļāvusi normatīvo aktu un pārvaldes principu pārkāpumus, neizpildot iestādes vadītāja rīkojumus un darba uzdevumus vai izpildot tos pretēji iestādes vadītāja norādēm. Pirmo reizi KNAB priekšnieks J. Strīķi no amata atbrīvoja pērn 20. decembrī, bet šo rīkojumu V. Dombrovskis pēc jaunā gada atcēla.

Uz jautājumu, vai tagad nebūtu pamats vērtēt paša J. Streļčenoka atbilstību amatam, V. Dombrovskis atbildēja, ka šie jautājumi jau būs jāskata nākamajam premjeram.