17.01.2014 10:43

Latvieši var: "Mego" no starptautiskas kompānijas iegādājas "Iki" veikalu ķēdi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvieši var: "Mego" no starptautiskas kompānijas iegādājas "Iki" veikalu ķēdi www.delfi.lv

SIA "Mego" ir parakstījusi līgumu ar SIA "Palink" par SIA "Palink" kapitāla daļu pirkšanu, tādējādi vietējais uzņēmums kļūst par Eiropā otrai lielākajai pārtikas produktu mazumtirdzniecības organizācijai piederošās veikalu ķēdes īpašnieku Latvijā.

Darījuma pilnīgai apstiprināšanai vēl tiek gaidīts Latvijas Konkurences padomes lēmums, informēja SIA "Mego" valdes locekle Ināra Hupenija.

Pēc darījuma apstiprināšanas 51 mazumtirdzniecības veikals, kas patreiz darbojas zem "Iki" zīmola un pieder SIA "Palink", turpmāk darbosies zem "Mego" zīmola.

"Mums kā vietējai Latvijas kompānijai ar 15 gadu pieredzi tas ir vēsturisks un liels notikums. Lēmums iegādāties SIA "Palink" kapitāla daļas tika pieņemts, jo mēs vēlējāmies paplašināties, lai kļūtu konkurētspējīgāki Latvijas tirgū un spētu piedāvāt saviem klientiem kvalitatīvāku servisu," par "Mego" veikalu tīkla paplašināšanos stāsta I. Hupenija. "Nākotnē mūs sagaida lieli un atbildīgi darbi gan savā, gan savu darbinieku, gan visas Latvijas sabiedrības priekšā, bet vispirms jāsagaida Konkurences Padomes lēmums."

SIA "Mego" ir viens no lielākajiem mazumtirgotājiem, kas Latvijā darbojas jau kopš 1999. gada. SIA "Mego" pieder 36 veikali, kuros strādā vairāk kā 600 darbinieku. Veikali atrodas dažādās Latvijas pilsētās: Rīgā, Aizkrauklē, Baldonē, Bauskā, Brocēnos, Cēsīs, Jēkabpilī, Jūrmalā, Sauriešos, Liepājā, Talsos, Tukumā, Valkā un Ventspilī. Zem "Mego" zīmola kopumā Latvijā darbojas 53 veikali.

"Lēmums par 100 % SIA "Palink" daļu pārdošanu tika pieņemts, lai optimizētu "Palink" grupas aktivitātes un koncentrētu tās tirgos, kur mūsu darbība ir efektīvāka – Latvijā nelielās "Palink" tirgus daļas dēļ mūsu konkurētspēja bija apgrūtinoša. Tāpat nepamatotais maksātnespējas process, ar ko "Palink" saskārās 2012. gadā, būtiski ietekmēja mūsu, kā ārvalstu investoru, lēmumu pārtraukt investīcijas Latvijā. Visu šo faktoru kopums veicināja mūs pieņemt lēmumu pamest Latvijas tirgu," portālam "Nozare.lv" atklāja UAB "Palink" izpilddirektors Emīls Sefanovs.

SIA "Palink", kas pārstāv veikalu ķēdi "Iki", ir viens no pieciem lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Latvijā. Kā UAB "Palink" meitas uzņēmums SIA "Palink" Latvijā darbojas deviņus gadus. Pērn uzņēmums pārvaldīja 51 veikalu un nodrošināja vairāk nekā 900 darba vietu.

SIA "Palink" dibināta 2003. gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 60 000 000 latu (85,37 miljoni eiro). Kopš 2008. gada SIA "Palink" lielākais akcionārs ir Vācijas, Beļģijas, Francijas, Itālijas un Šveices tirgotāju savienība "Coopernic", kas ir otra lielākā pārtikas produktu mazumtirdzniecības organizācija Eiropā.