14.01.2014 17:05

KNAB priekšnieks atkārtoti uzteicis darbu Strīķei

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks otrdien atkārtoti uzteicis darbu savai vietniecei korupcijas apkarošanas jautājumos Jutai Strīķei.

Strīķe atbrīvota no ieņemamā amata sakarā ar to, ka viņa ir zaudējusi J. Streļčenoka kā darba devēja uzticību. KNAB galvenā speciāliste Māra Priedīte pavēstīja, ka lēmums pieņemts, ņemot vērā to, ka J.Strīķe savā darbībā "ilglaicīgi un sistemātiski bija pieļāvusi normatīvo aktu un pārvaldes principu pārkāpumus, neizpildot iestādes vadītāja rīkojumus un darba uzdevumus vai izpildot tos pretēji iestādes vadītāja norādēm".

J. Strīķe ilgāku laiku neesot izpildījusi iestādes vadītāja rīkojumus par informācijas sniegšanu un sistemātiski nav sniegusi informāciju vai sniedza nepilnīgu informāciju iestādes vadītājam par KNAB lietvedībā esošu krimināllietu un operatīvās uzskaites lietu virzību. Atsevišķos gadījumos J.Strīķe pārkāpusi savas amata pilnvaras, arī jautājumos, kas saistīti ar iestādē noteikto informācijas aprites kārtību, tajā skaitā, informācijas izplatīšanu plašsaziņas līdzekļiem, kā arī citām institūcijām un amatpersonām iestādes vārdā. Strīķe neesot novērsusi pārkāpumus savā darbībā un neizpildīja darba uzdevumus pat pēc vairākkārtējiem atgādinājumiem.

"J.Strīķes pārkāpumi un viņas subjektīvā attieksme pret notiekošu, neizrādot ne mazāko vēlmi uzlabot savas prasmes un novērst pārkāpumus, mazināja manu kā iestādes vadītāja uzticēšanos viņai un bija pamats tam, lai šodien es kā J.Strīķes darba devējs viņai uzteiktu darbu, atbrīvojot viņu no ieņemamā amata sakarā ar to, ka viņa ir zaudējusi manu kā darba devēja uzticību," KNAB paziņojumā citēts J. Streļčenoks.

Viņam kā iestādes vadītājam šobrīd esot būtiski nodrošināt to, lai birojs turpinātu strādāt, vienlaicīgi nodrošinot to, ka tiek novērsti un pārtraukti tie pārkāpumi un to kaitīgās sekas, kurus radījusi Strīķes "ilgstošā prettiesiskā rīcība".

Kā zināms, pagājušā 20. decembrī Streļčenoks jau atbrīvoja no amata savu vietnieci Strīķi, taču 7. janvārī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis atcēla Streļčenoka rīkojumu, ko juristi bija novērtējuši kā prettiesisku.