08.01.2014 19:26

Kozlovskis nolēmis atteikties no iekšlietu ministra amata topošajā valdībā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kozlovskis nolēmis atteikties no iekšlietu ministra amata topošajā valdībā Valsts kanceleja

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) nolēmis attiekties no iekšlietu ministra amata jaunajā valdībā par labu tam, lai ārlietu ministra amatu varētu ieņemt Edgars Rinkēvičs (RP).

R. Kozlovskis uzsvēra, ka pats ir pieņēmis šo lēmumu un ka tā nav partijas kodola uzspiesta izvēle.

Reformu partijas valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters neizslēdza iespēju, ka tagad varētu notikt sarunas ar "Zaļo un zemnieku savienību" (ZZS), lai ārlietu ministra postenis nonāktu RP pārraudzībā un iekšlietu ministriju kontrolētu ZZS. Viņš gan atturējās sniegt komentārus par šo jautājumu.

Vēl šodien pēcpusdienā E. Demiters aģentūrai LETA noliedza, ka būtu notikušas sarunas par atsacīšanos no R. Kozlovska (RP) ieņemtā iekšlietu ministra posteņa. E. Demiters gan tajā reizē neatbildēja uz jautājumus, vai par šo jautājumu sarunas nevarētu notikt nākotnē.

Politiķis aicināja ar jautājumiem par šo tēmu vērsties pie deputāta Ainara Latkovska ("Vienotība"), kurš līdzīgu vēstījumu ievietojis sociālajā tīklā "twitter.com". "Izskatās, ka varam apsveikt Kārli Seržantu ar iekšlietu ministra amatu. Saeimā runā, ka reformistu kodols grasās uzmest Kozlovski," "twitter.com" norādīja A. Latkovskis.

Arī Saeimas kuluāros neoficiāli iepriekš bija izskanējis, ka RP vērtē iespēju atteikties no R. Kozlovska, lai nodrošinātu amatu jaunajā valdībā pašreizējām ārlietu ministram E. Rinkēvičam. Līdz ar to R. Kozlovska šodien paziņotais lēmums varētu būt saistīts arī ar to, ka neesot garantijas, ka jaunajā valdībā tiks izveidots Eiropas lietu ministra amats, uz kuru varētu pretendēt E. Rinkevičs.

Jau ziņots, ka Ministru prezidenta amata kandidāte Laimdota Straujuma ("Vienotība") jauno valdību veidojošajām partijām piedāvājusi savu redzējumu par ministriju sadali, pēc tikšanās ar partiju pārstāvjiem informēja L. Straujuma.

Saskaņā ar viņas piedāvājumu "Vienotība" varētu uzņemties atbildību par Finanšu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Aizsardzības ministriju, kā arī kopā ar neatkarīgajiem Saeimas deputātiem arī par Satiksmes ministriju.

Reformu partijai (RP) piedāvāts ieņemt ekonomikas ministra, veselības ministra un iekšlietu ministra amatus.

Nacionālo apvienību "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK L. Straujuma aicina izvirzīt pārstāvjus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Kultūras ministrijas un Tieslietu ministrijas vadīšanai.

Savukārt ZZS piedāvāts uzņemties atbildību par Zemkopības ministriju, Labklājības ministriju un Ārlietu ministriju.

Kā atklāja L. Straujuma, uz diviem gadiem varētu izveidot arī Eiropas lietu ministra amatu.

Jau šodien sarunas laikā izskanēja, ka ar ministrijām varētu "samainīties" RP un "Vienotība", tad IZM turpinātu pārraudzīt RP, bet VM – "Vienotība". Arī pie frakcijām nepiederošo deputātu līderis Klāvs Olšteins pauda viedokli, ka savos amatos būtu jāpaliek līdzšinējai ministrei Ingrīdai Circenei ("Vienotība"), kā arī satiksmes ministram Anrijam Matīsam.

Savu vērtējumu par L. Straujumas piedāvājumu partijas sniegšot rīt.