03.01.2014 12:08

Latvijas iedzīvotāji jaunajā gadā visvairāk vēlas ieņēmumu palielināšanos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Atbildot uz aptaujas jautājumu "Ko jūs personīgi visvairāk vēlētos jaunajā 2014. gadā?", lielākā daļa – 69 % – Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju izvēlējušies algas vai citu ieņēmumu palielināšanos.

Par to liecina pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu "900 sekundes" decembra beigās veiktais pētījums. Salīdzinoši biežāk vairāk finansiālos labumus jaunajā gadā vēlas gūt cittautieši, kā arī speciālisti un darbinieki.

43 % Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju jaunajā gadā vēlētos veselības uzlabošanos pašam un tuvākajiem. Ceturtā daļa (25 %) iedzīvotāju vēlētos stabilu valsts valdības darbu, piektā daļa – jaunu darbavietu (22 %) un attiecību uzlabošanos savā ģimenē (18 %).

Vēl piektā daļa (21%) jaunajā gadā vēlētos ar dzīvesvietu saistītu jautājumu vai problēmu sakārtošanu. Salīdzinoši biežāk šādu vēlmi pauž iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem, Pierīgas iedzīvotāji, skolēni un studenti, mājsaimnieces un par mājsaimniecību atbildīgie.

15% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju 2014. gadā vēlētos ar izglītību saistītu jautājumu atrisināšanos sev un/vai tuvākajiem. Salīdzinoši biežāk starp šādu atbildi sniegušajiem ir iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem, kā arī skolēni un studenti.

Viens procents Latvijas iedzīvotāju jaunajā 2014. gadā vēlētos saglabāt līdzšinējo situāciju.