01.01.2014 13:00

Daudz cilvēku jau gada pirmajā dienā maina naudu Latvijas Bankā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas Bankas kasē Rīgā šodien daudzi cilvēki maina latus pret eiro, novēroja aģentūra LETA.

Kase darbu sāka plkst. 11, un jau pirms tam pie bankas veidojās rinda. Kases telpās visu laiku ir vismaz 40 cilvēki, un to skaitam ir tendence palielināties.

Vispirms daudzi ļaudis dodas nevis uz Latvijas Bankas kasi, bet gan uz centrālo ēku, taču tad uzzina, ka kases atrodas pretējā Krišjāņa Valdemāra ielas pusē, un mēro ceļu atpakaļ.

Galvenokārt cilvēki maina latu un santīmu monētas. Arī apmaiņā lielākoties tiek saņemtas eiro monētas.

Kā novēroja aģentūra LETA, Latvijas Bankas darbinieki no dienesta telpām iznesuši papildu krēslus, lai rindā gaidītāji varētu apsēsties. Vairāki cilvēki gan izlemj negaidīt, apgalvojot, ka dosies naudu samainīt uz komercbankām, kur, viņuprāt, rindu nebūs.

Kā ziņots, pirmajā Latvijas pievienošanās eirozonai dienā strādā gan Latvijas Bankas kases, gan vairāku komercbanku filiāles. Gada pirmā diena ir svētku diena un parasti brīvdiena bankās, taču šoreiz vairākas bankas vērušas durvis, lai klienti vajadzības gadījumā varētu samainīt latus pret eiro.

Latvijas Bankas kases Rīgā, Daugavpilī un Liepājā strādā no plkst. 11 līdz 15, informē centrālā banka. Savukārt "Nordea" banka šodien no plkst. 11 līdz 15 skaidras naudas operācijām būs atvērusi divus klientu apkalpošanas centrus Rīgā – "Nordea māja" K. Valdemāra ielā 62 un "Tērbata" Tērbatas ielā 4.

No "SEB bankas" šodien strādās Āgenskalna, Rīdzenes, Daugavpils, Jelgavas, Liepājas, Madonas, Rāznas, Talsu, Valmieras, Vidzemes filiāles. Tās būs atvērtas no plkst. 12 līdz 15. Gada pirmajā dienā no plkst. 12 līdz 15 strādās arī sešas "Swedbank" filiāles – "Centrs" un "Ķīpsala" Rīgā, kā arī filiāles Valmierā, Liepājā, Ventspilī un Daugavpilī.

Visas "Citadeles", "DNB bankas", "Norvik bankas" filiāles 2014. gada pirmajā dienā ir slēgtas.

Latvija līdz ar 2014. gada iestāšanos kļuvusi par 18. eirozonas valsti. Pāreja no latiem uz eiro notika saskaņā ar oficiālo kursu – viens eiro ir 0,702804 lati jeb 1,42 eiro par vienu latu.