27.12.2013 10:13

Policijai un mediķiem Ziemassvētku brīvdienas aizvadītas mierīgi

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Valsts policijai un mediķiem aizvadītās Ziemassvētku brīvdienas pagājušas salīdzinoši mierīgi, izsaukumu un pārkāpumu nav bijis vairāk kā ikdienā, – LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja atbildīgo dienestu pārstāvji.

Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs pastāstīja, ka līdz piektdienas, 27. decembra, rītam reidos uz Latvijas ceļiem aizturēts 161 iereibis transportlīdzekļa vadītājs. Viņa rīcībā pašlaik neesot informācijas par aizturēto vadītāju reibuma pakāpi – tās esot ļoti dažādas.

Pēc A. Velša teiktā, satiksmes negadījumos Ziemassvētkos nav gājis bojā neviens cilvēks, cietuši 34 cilvēki. Viens bojāgājušais ir Rīgā, Krustpils ielā, kur kravas automašīnas vadītājs uzbrauca puspiekabei un gāja bojā, taču, iespējams, vadītājam bija palicis slikti vēl pirms negadījuma.

Valsts policijas sniegtā informācija liecina, ka pagājušajā diennaktī reģistrētas 20 avārijas, viens cilvēks cietis, bet bojāgājušo nav.

Braucam reibumā pieķerti 26 transportlīdzekļu vadītāji. Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu noformēti 172 administratīvā pārkāpuma protokoli.