20.12.2013 17:14

KNAB priekšnieks Streļčenoks atbrīvojis no amata savu vietnieci Strīķi

Autors  LETA/Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks šodien nolēmis atbrīvot no amata savu vietnieci Jutu Strīķi.

KNAB pārstāve Māra Priedīte informēja, ka 13. augustā J. Streļčenoks pret J. Strīķi sāka disciplinārlietu, pamatojoties ar viņas rīcību, pildot KNAB priekšnieka pienākumus šā gada vasarā. Toreiz J. Strīķe atcēla J. Streļčenoka rīkojumu par darba tiesisko attiecību izbeigšanu ar KNAB galveno speciālisti, kura bija pieņemta darbā uz pārbaudes laiku.

J. Streļčenoks pret J. Strīķi šogad ierosināja divas disciplinārlietas. Viena tika izbeigta, jo iestājās noilgums, savukārt otrā disciplinārlietā J. Streļčenoks šonedēļ J. Strīķei kā sodu nolēma piemērot rājienu.

KNAB jau ilgāku laiku pastāv nesaskaņas starp J. Streļčenoku un vairākiem viņa padotajiem. J. Streļčenoku Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora Jāņa Maizīša vadītā komisija nesen novērtēja ar C līmeni, kas nozīmē, ka viņš var turpināt vadīt iestādi un viņa darbs novērtēts labi.

Savukārt J. Streļčenoks novembra beigās atkārtoti sāka Strīķes darba un tā rezultātu novērtēšanu. J. Streļčenoks vienpersoniski savas vietnieces pagājušā gada darbu bija novērtējis ar D līmeni, kas nozīmē, ka darba izpilde tikai atsevišķās jomās sasniedz prasības attiecīgajā nozarē un darba izpildē nepieciešami uzlabojumi. J. Strīķe novērtējumā paustos pārmetumus noliedza un vadības rīcībā saskatīja bosinga un mobinga pazīmes.

”KNAB priekšnieks 20. decembrī, pamatojoties uz J. Strīķes darbības un tās rezultātu atkārtotu novērtēšanu, saņemot atkārtoti novērtējumu "D" un ņemot vērā to, ka J. Strīķe nenovērsa iepriekšējā novērtēšanā norādītās nepilnības savā darbībā, par ilglaicīgiem un sistemātiskiem pārkāpumiem, t. sk., nepildot KNAB priekšnieka rīkojumus (uzdevumus), tādējādi zaudējot darba devēja uzticību, pieņēma lēmumu J. Strīķi par neatbilstību ieņemamam amatam atbrīvot no amata,” teikts KNAB paziņojumā.

Jutai Strīķei nav ne mazāko šaubu, ka patiesais šāda lēmuma iemesls ir visu korupcijā iesaistīto personu vēlēšanās atbrīvoties no viņas uz visiem laikiem.

"Man nav ne mazāko šaubu, ka manas atlaišanas patiesais cēlonis ir korupcijā iesaistīto personu vienota vēlme atbrīvoties no manis. Šo aprindu rokās J. Streļčenoks ir tikai sīks izpildītājs un nekas vairāk," aģentūrai LETA sacīja J. Strīķe.

Viņa šādu lēmumu jau paredzēja iepriekš, turklāt pats J. Streļčenoks jau to publiski bija deklarējis. J. Strīķe arī solīja meklēt visas juridiskas iespējas, kā lēmumu apstrīdēt.