20.12.2013 15:42

LTV aicina anulēt MTG olimpisko spēļu hokeja turnīra translēšanas licenci (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas Televīzija vērsīsies Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā (SOK) un Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK) ar aicinājumu anulēt hokeja translācijas licenci uzņēmumam "Modern Times Group" (MTG).

LTV vadība paudusi neizpratni par MTG grupas rīcību, kas ir pretrunā ar godīgas konkurences pamatprincipiem.

Pēc televīzijas pārstāvju viedokļa, ziemas olimpisko spēļu Sočos pārraidīšana notiek, pamatojoties uz licences noteikumiem. Tiesības pārdot 2014. un 2016. gada olimpisko spēļu licenci Latvijas SOK deleģēja starptautisko kompāniju "Sportfive", kas organizēja tenderi raidtiesību iegādei. Saskaņā ar tendera rezultātiem Latvijas Televīzija ieguva tiesības pārraidīt brīvā ētera televīzijā visu olimpisko spēļu notikumus, izņemot hokeju.

Tiesības uz hokeja turnīra pārraidīšanu brīvā ētera televīzijā bez tiesībām sublicencēt trešajām pusēm ieguva MTG. Taču saistībā ar oficiālu MTG grupas aiziešanu no Virszemes apraides tā nespēj izpildīt licences obligātos nosacījumus – pārraidīt hokeja spēles brīvā ētera televīzijā.

"Kā liecina informācija publiskajā telpā, MTG grupa ir sākusi pārrunas par šo tiesību nodošanu trešajai pusei, kas ir pretrunā ar starptautiskās licences pamata noteikumiem un var novest pie tā, ka licence tiek anulēta un Latvijas skatītājam hokeja spēles no ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos vispār nav pieejamas. Jebkuri MTG grupas centieni iesaistīt hokeja spēļu pārraidīšanai trešo pusi ir neleģitīmi, jo šādas sublicencēšanas iespējas liedz tendera noteikumi," norāda LTV vadība.

Ņemot vērā šo situāciju, Latvijas Televīzija ir vērsusies pie kompānijas "Sportfive" ar pretenziju un aicinājumu anulēt olimpisko spēļu tendera rezultātus sadaļā, kas attiecas uz hokeja spēļu pārraidīšanu, jo otrs tendera dalībnieks acīmredzot nespēj izpildīt izvirzītās prasības. Latvijas Televīzija izsaka gatavību pārraidīt olimpisko hokeja turnīru, nodrošinot brīvā ētera apraidi.

VSIA "Latvijas Televīzija" valde par radušos situāciju mediju tirgū un MTG rīcību, kuru LTV uzskata par nepieņemamu, vērsīsies NEPLP (Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē), lai aicinātu nepieļaut negodprātīgu un pret Latvijas skatītāju interesēm vērstu rīcību.

Aģentūra LETA iepriekš ziņoja, ka uzņēmums MTG noslēdzis nodomu protokolu ar kanālu "Re:TV" par iespēju pārraidīt bezmaksas apraidē olimpiskā hokeja turnīra spēles. "Vidzemes televīzijas" valdes priekšsēdētājs Ingemārs Vekteris informēja, ka šobrīd nav noslēgts sadarbības līgums, bet runa ir par nodomu protokolu par iespējamo sadarbību. I. Vekteris uzsvēra, ka tas ir nākotnes sarunu jautājums un pašlaik konkrētas vienošanās par to nav.

MTG pārstāve Marta Zandersone biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja, ka uzņēmums ir informējis licences pārdevēju "Sportfive" par to, ka pēc 1. janvāra kanāls TV3 būs pieejams tikai maksas platformās.

"Lai būtu droši, ka ikviens var sekot mūsu hokeja izlases sniegumam ziemas olimpisko spēļu laikā Sočos, kā arī lai izpildītu Ministru kabineta noteikumus, esam vienojušies par šo spēļu translāciju ar virszemes bezmaksas kanālu "Re:TV"," informēja MTG. Vienlaikus tikšot nodrošināta Latvijas izlases spēļu bezmaksas translācija internetā, tādēļ satraukumam neesot pamata.

MTG norāda, ka oktobra vidū esot piedāvāts Latvijas Televīzijai pārraidīt Latvijas hokeja izlases spēles no ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos, bet LTV no tā atteicās. "Uzskatām, ka LTV uzvedība patlaban ir, mazākais, mulsinoša, tā rada nevajadzīgu paniku sabiedrībā, vienlaikus pašiem atsakoties no valstiski svarīga notikuma translēšanas Latvijas iedzīvotājiem," apgalvoja MTG pārstāve.

(papildināta ar MTG komentāru)