28.11.2013 15:20

Rīgas būvvalde apturējusi būvdarbus "Maxima" topošajā veikalā Imantā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Rīgas pilsētas būvvalde dokumentālās un vizuālās ārkārtas pārbaudes gaitā konstatējusi vairākus pārkāpumus pagaidām ekspluatācijā nenodota veikala "Maxima" būvniecībā Imantā, Dammes ielā 35a, tāpēc objektam ceturtdien apturēta būvatļauja.

Būvinspektors konstatējis, ka veikala būvniecības procesā veiktas atkāpes ēkas ārējā veidolā – neatbilst vitrīnu dalījums, kas definējama kā patvaļīga būvniecība, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Tāpat konstatētas neatbilstības būvniecības dokumentācijā – būvdarbu žurnālā nav aizpildītas visas sadaļas, nav reģistrēti bultskrūvju montāžas savienojumu kvalitātes kontroles rezultāti, nav veikta betona kvalitātes kontrole, autoruzraudzības žurnālā būvuzraugs nav parakstījies par iepazīšanos ar ierakstiem un autoruzraugs nav parakstījies par viņa doto norādījumu izpildi, tādējādi autoruzraudzības žurnāls noslēgts, kaut gan būvdarbi pilnībā nav pabeigti.

Rīgas pilsētas būvvalde uzdevusi nekavējoties pārtraukt būvdarbus līdz minēto trūkumu novēršanai. Par soda apmēru vēl tiks lemts.

Būvniecību šajā objektā veic SIA "Selva būve", kas šobrīd vēl neesot saņēmusi oficiālu informāciju no Rīgas pilsētas būvvaldes par būvatļaujas pagaidu apturēšanu un par to, konkrēti kādas nepilnības konstatētas būvobjektā.