25.11.2013 14:54

Rīgas mērs uzdod atstādināt no darba sešus būvvaldes darbiniekus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs uzdevis uz izmeklēšanas laiku no amata atstādināt sešus Rīgas pilsētas būvvaldes darbiniekus, kas parakstījuši dokumentus Zolitūdes lielveikala "Maxima" būvniecībai un joprojām strādā būvvaldē.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā informēja, ka atstādinātie būvvaldes darbinieki ir: Būvniecības kontroles pārvaldes Rīgas pilsētas būvinspekcijas galvenā būvinspektore Aija Meļņikova, Būvniecības kontroles pārvaldes Rīgas pilsētas būvinspekcijas priekšnieka vietnieks Jānis Balodis, Arhitektūras pārvaldes Arhitektu nodaļas vadītāja Inga Šuldrika, Arhitektūras pārvaldes Arhitektu nodaļas vadītāja vietniece Lolita Sarma, Juridiskās nodaļas Būvniecības uzraudzības nodaļas eksperte Marika Treija un bijušais Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs, pašlaik būvvaldes vadītāja vietnieks Andis Cinis.

Kā zināms, Zolitūdē 21. novembra pievakarē, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, drupās dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Policija izvirzījusi trīs versijas par šīs traģēdijas iemesliem. Pirmā versija ir saistīta ar objekta projektēšanas un uzraudzības iespējamiem pārkāpumiem. Otrā versija saistīta ar šī būvobjekta pirmās kārtas būvi, bet trešā versija saistīta ar otrās kārtas būves elementiem, proti, jumta seguma papildināšanu ar dažādiem materiāliem, veidojot ziemas dārzu un bērnu rotaļu laukumu.