25.11.2013 14:15

Vairāku Zolitūdē cietušo veselības stāvoklis stabils; par citu dzīvību ārsti vēl cīnās

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Vairumam Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā un Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā ievietoto Zolitūdes traģēdijā cietušo veselības stāvoklis ir stabils, tomēr par divu pacientu dzīvību ārsti vēl cīnās.

Kā aģentūrai LETA šorīt pastāstīja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas preses sekretāre Dace Kārkliņa, arvien Intensīvās terapijas klīnikā atrodas četri pacienti. Diviem no viņiem - glābējam un lielveikala darbiniekam - veselības stāvoklis ir vērtējams kā smags, un ārsti cīnās par viņu dzīvību.

Smagāk cietušie divi pacienti guvuši ļoti nopietnas traumas - ekstremitāšu lūzumus, multiplus sasitumus, smagu audu saspieduma sindromu, konstatēta arī iekšējo orgānu, tostarp nieru un aknu, nepietiekamība, koagulācijas traucējumi un citas veselības problēmas. Abiem cilvēkiem veiktas vairākas operācijas un šobrīd tiek piemēroti nepieciešamie intensīvās terapijas pasākumi.

Pārējo divu pacientu - vēl viena glābēja un veikala apmeklētājas - stāvoklis ir stabils, īpaši glābējam. Viņa stāvoklis ir nostabilizējies - vīrieti šodien varētu pārvest uz Traumatoloģijas nodaļu tālākai ārstēšanai. Glābējs ir atguvis samaņu, un ārsti norāda, ka viņš var patstāvīgi sēdēt un ēst.

Arī veikala apmeklētājas stāvoklis ir stabils, viņai tika veikta muguras operācija. Tuvākajā laikā varētu lemt arī par šīs pacientes pārvešanu uz Neiroķirurģijas nodaļu.

Pārējo pacientu stāvoklis ir vērtējams kā stabils, un viņiem nebija nepieciešama intensīvā ārstēšana. Pacientiem ir konstatēti ribu lūzumi un plaušu traumas, mīksto audu un pēdu saspiedumi. Iespējams, ka viens no pacientiem, izvērtējot viņa veselības stāvokli, tuvāko dienu laikā varētu tikt izrakstīts no slimnīcas.

Austrumu slimnīcā sākotnēji tika ievietoti 11 cietušie, ārstēšanos turpina deviņi cilvēki.

Savukārt Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā turpina ārstēties divi pacienti, kuru veselības stāvoklis ir stabils, aģentūrai LETA sacīja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle. Viens no cietušajiem ir glābējs.

Stradiņa slimnīcā kopumā tika stacionēti pieci traģēdijā cietušie.

Veselības ministrija (VM) informē, ka Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā šobrīd turpina ārstēties divi pacienti, bet Rīgas 2. slimnīcā - četri pacienti. Šiem cilvēkiem pamatā ir dažāda veida roku un kāju lūzumi un saspiedumi, un viņu stāvoklis ir stabils.

Rīgas 2. slimnīcā sākotnēji tika ievietoti deviņi nelaimē cietušie, bet Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā četri.

Arī Zolitūdes traģēdijā cietušā bērna veselības stāvoklis pakāpeniski uzlabojas, aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas pārstāve Romēna Namniece. Piecgadīgajam puisītim vēl vismaz nedēļu būs jāpaliek slimnīcā.

"Bērnam ir smadzeņu satricinājums. Šajā gadījumā galvenais ir miers," sacīja speciāliste.

Viņa zināja teikt, ka negadījumā ir cietusi arī bērna mamma, kura patlaban ārstējas Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā, un piebilda, ka tieši tāpēc bērnam būtu labāk palikt ārstēties slimnīcā, kur viņš saņem arī psiholoģisku palīdzību.