23.11.2013 13:19

Prezidents: Tā ir milzīga skaita neaizsargātu cilvēku slepkavība

Autors  www.lsm.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

"Šis ir gadījums, kas ir jāsauc skaidri, ka tā ir milzīga skaita neaizsargātu cilvēku slepkavība, un tā arī būtu jārīkojas," Latvijas Televīzijai sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

"Tā ir kompleksa lieta, un to nevar saukt par nelaimes gadījumu, jo daba tur nav piedalījusies. Tur nevar neko pārmest ārējiem spēkiem. Tā ir mūsu pašu ilgi krātā nelaime, kas ir realizējusies ar tik šausmīgām sekām," teica prezidents.

Viņš arī norādīja, ka šoreiz ir jāiesaista neatkarīga ekspertīze no citas zemes, kas nav saistīta ar Latviju vai celtniecības biznesu. "Mēs esam tik tālu no normālas valsts, ka būsim atkal spiesti aicināt palīgā cilvēkus, kas ir izveidojuši valstis, kur šī atbildība ir," sacīja prezidents.

"Nevar šo lietu izmeklēt pusgadu. Tad būs tādas aizsardzības sabūvētas," viņš teica.

Prezidents piekrīt tai versijai, ka tur nav viena konkrēta lieta, bet lietu ķēde, kas ir krājusies gadiem un šādi realizējusies. Viņš norāda, ka līdzīga situācija ir arī citās jomās, piemēram, ar drošību uz ceļiem, uzņēmumu bankrotiem u. tml.

"Ir jāizbeidz spēlēšanās, ka tēlojam politisko atbildību. Šeit tās sekas ir redzamas tādā veidā, kas ir pilnīgi neatgriezenisks. Jāmaina daudz kas politiskajā sistēmā.

Skaidrs, ka ir vājums un bezatbildība visos līmeņos, kad tiek nondrošināts, ka neviens ne par ko neatbild," kritizēja A. Bērziņš.

Viņš uzskata, ka atbildīgo ir ļoti daudz, un pauda cerību, ka vēlētāji novērtēs un beigsies šis "politiskais bizness". "Tā tas turpināties nedrīkst. Mums ir tikai viena demokrātijas puse – tiesības, atbildības nav," viņš teica.

Kā vienīgo pozitīvo šajā notikumā A. Bērziņš saskatīja cilvēku vienotību. "Skaidri parādījās, ka Latvijas cilvēki ir vienoti. Cilvēki pierādīja, ka tur viss ir kārtībā. Ļoti slikti mums ir izveidojusies vara un likumdošana," viņš teica.