22.11.2013 12:07

Traģēdijā Zolitūdē cietusi arī kāda grūtniece

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ceturtdienas vakarā notikušajā traģēdijā lielveikalā "Maxima" cietusi arī kāda sieviete, kas ir bērna gaidībās.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka sievietes stāvoklis ir stabils.

Kā ziņots, jaunākā informācija liecina, ka sabrukušā lielveikala drupās atrasti 32 bojāgājušie. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša aģentūrai LETA pastāstīja, ka līdz plkst. 10 apkopotā informācija liecina, ka no negadījuma vietas kopumā bija hospitalizēti 28 cilvēki, bet septiņiem cilvēkiem medicīniskā palīdzība sniegta uz vietas.

Glābšanas darbi turpināsies vēl vismaz diennakti, šodien pēc Krīzes vadības padomes sēdes sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Zolitūdes lielveikala drupās aprakto cilvēku skaits pagaidām nav zināms. Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inga Vetere, ugunsdzēsējiem ir "kādu padsmit" cilvēku telefona numuri, kuriem tiek mēģināts zvanīt, taču tiek pieļauts, ka daži no šiem cilvēkiem neatrodas veikala drupās. Glābēji ir apzinājuši visus savus darbiniekus, un ir zināms, ka drupās ugunsdzēsēju vairs nav.

Lai uzzinātu par saviem tuviniekiem, kuri, iespējams, cietuši šajā nelaimē un nogādāti slimnīcā, iedzīvotāji joprojām var zvanīt pa tālruni 67337813 un 25617442.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas. Kā ziņots, 2007. gada 23. februārī pansionātā "Reģi" notika plašs ugunsgrēks, ko izraisīja īssavienojums elektroinstalācijā. Ugunsgrēkā gāja bojā 26 pansionāta klienti.