22.11.2013 11:24

Rīgas arhibīskaps aicina lūgt par traģēdijā bojāgājušajiem un cietušajiem

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs izsaka visdziļāko līdzjūtību Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo ģimenēm un tuviniekiem, kā arī visiem cietušajiem, kuri atrodas slimnīcā.

"Aicinu lūgt par traģēdijā bojā gājušajiem cilvēkiem un cietušajiem. Apliecinu garīgu tuvību un solidaritāti ar ģimenēm un tuviniekiem," teica arhibīskaps metropolīts.

Z. Stankevičs arī izsaka pateicību ugunsdzēsējiem, mediķiem un visiem, kuri, nedomājot par savu dzīvību, sniedza palīdzību notikušajā traģēdijā.

Svētdien, 24. novembrī, visās Romas Katoļu baznīcas arhidiecēzes draudzēs notiks aizlūgums par traģēdijas upuriem un cietušajiem.

Kā ziņots, ceturtdienas vakarā sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās līdz plkst. 10.15 atrasti 26 bojāgājušie. Trīs no tiem ir ugunsdzēsēji.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve pastāstīja, ka līdz plkst. 8 apkopotā informācija liecina, ka no negadījuma vietas kopumā bija hospitalizēti 28 cilvēki, bet septiņiem cilvēkiem medicīniskā palīdzība sniegta uz vietas. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Šembele savukārt teica, ka hospitalizēti desmit ugunsdzēsēji, vēl divi guva vieglas traumas un pēc tam darbu turpināja.