13.10.2013 23:01

Baņķieris: visi Latvijā dzīvojošie ar laiku kļūs par latviešiem

Autors  Kasjauns.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Investīciju baņķieris Ģirts Rungainis pareģo, ka visi Latvijā dzīvojošie pēc pārdesmit gadiem pārvērtīsies par latviešiem. Tas attiecas arī uz vietējiem krieviem, un investoru plūsma no Krievijas šo procesu nespēs ietekmēt.

Par ārvalsts investoru ienākšanu Latvijā Ģ. Rungainis intervijā telekanālam "PRO 100TV" teica: "Manuprāt, tas ir piliens jūrā salīdzinājumā ar tiem simtiem tūkstošiem cilvēku, ko var uzskatīt par krievvalodīgajiem, kurus mēs naturalizējam un zināmā mērā asimilējam. Šis process nekad nav apstājies, tas notiek. Vai nu mirs, vai beigsies. Visi Latvijā kļūs par latviešiem. Vai Vācijā ir krievi? Zviedrijā? Iespējams, pirmajā paaudzē kāds sevi uzskata par krievu. Otrajā vai trešajā paaudzē tie jau ir krievu izcelsmes vācieši vai zviedri. Tieši tāpat notiek Latvijā. Ja kādam kaut kas nepatīk, viņš aizbrauc un kļūst par krievu izcelsmes holandieti. Skaidrs, ka tie, kuri paliek, pēc 20–40 gadiem jau ir latvieši, dzīvo Latvijā un runā latviski."

Pēc viņa teiktā, lai Latvijā vairāk ieviestos rietumniecisks dzīvesveids, noderīgāki būtu Rietumvalstu investori, taču no viņu puses interese ir mazāka nekā no Krievijas, raksta portāls mixnews.lv.

Ģ. Rungainim kā buržuāziski noskaņotam latviešu nacionālistam gan labāk patiktu, ja uz šejieni plūstu zviedri, norvēģi, dāņi, somi, vācieši, franči, angļi, itāļi: "Lai brauc, investē dažus simtus tūkstošus eiro nekustamajā īpašumā, dzīvo šeit kaut vai tikai divus mēnešus, tērē šeit naudu un tuvina mūs Rietumeiropas kultūrai. Viņi nerunātu krieviski, attiecīgi nepadziļinātu situāciju ar divvalodību, kas diemžēl vēl ir. Viņi atnestu vairāk demokrātijas pieredzes un Eiropas kultūras nekā cilvēki, kas iebrauc no bijušajām savienības valstīm."