11.10.2013 11:32

Biļešu "cenu kara" dēļ "Vienotība" rosinās izmaiņas likumdošanā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Partijas "Vienotība" Saeimas frakcijas deputāti rosina ar likumu liegt izmantot iedzīvotāju deklarēto dzīvesvietu kā iemeslu atšķirīgas braukšanas maksas noteikšanai sabiedriskajā transportā. Šādas izmaiņas paredzētas Saeimā iesniegtajos grozījumos Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā.

"Rīgā kā Latvijas galvaspilsētā koncentrēta nacionālā līmeņa valsts pārvalde, Rīga ir visas valsts kultūras, uzņēmējdarbības, ārstniecības un izglītības iestāžu centrs. Īstenojot ieceri par lielāku braukšanas maksu galvaspilsētā nedeklarētajiem iedzīvotājiem, šīs Rīgas kā galvaspilsētas funkcijas tiktu ignorētas, nostādot nevienlīdzīgā situācijā ārpus Rīgas deklarētos Latvijas iedzīvotājus, kuriem nav citu alternatīvu Rīgā sniegtajiem pakalpojumiem," iesniegtos likuma grozījumus pamato "Vienotība".

Partija uzskata, ka Latvija ir vienots veselums un Latvijas iedzīvotāju dalīšana "savējos" un "svešajos", pretnostatot Rīgu citiem Latvijas novadiem, ir nepieņemama. Tāpat partija vērš uzmanību, ka centieni mākslīgi palielināt Rīgā deklarējušos iedzīvotāju skaitu ievērojami mazinās pārējo pašvaldību rīcībspēju.

"Tas ir valstisks jautājums, un Rīgā deklarēto iedzīvotāju skaitu nedrīkst paaugstināt uz mazo pašvaldību izdzīvošanas rēķina. Rīgas ekonomiskās labklājības radīšanā piedalās visa Latvija," teikts "Vienotības" paziņojumā.