08.09.2013 14:14

Sāk projektu ar mērķi atbalstīt tēvus bērnu audzināšanā un aprūpē

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Nevalstiskā organizācija "Centrs Dardedze" sākusi projektu ar mērķi arvien vairāk iesaistīt tēvus bērnu audzināšanā un aprūpē, kā arī motivēt un atbalstīt viņus šai procesā, aģentūru LETA informēja organizācijas pārstāvji.

Projekta mērķis ir arī veicināt veselīgu ģimeņu ilgtspēju un bērnu emocionālo veselību, iesaistot tēvus bērnu aprūpē un audzināšanā, kā arī mazināt vardarbības pret bērnu risku Latvijā.

Tā laikā paredzētas fokusa grupas intervijas ar tētiem, mammām un bērniem un ziņojuma sagatavošana pēc tām. Plānoti arī izpratnes veicināšanas pasākumi par tēva nozīmīgumu bērnu aprūpē, sociālas un psiholoģiskas palīdzības sniegšana ģimenēm ar bērniem, kā arī tēvu grupu nodarbību organizēšana pēc Zviedrijas partneru pieredzes.

"Vēlamies izcelt tēvu lomu bērnu audzināšanā, motivējot Latvijas vīriešus pašus meklēt dialogu ar bērnu un tēviem būt lepniem par savu lomu," uzsver "Centra Dardedze" psiholoģe Kristīne Jozauska.

Viņa norāda, ka gandrīz ikviens vīrietis vēlas būt labs tēvs, bet vienīgais ceļš uz to ir censties ik dienu uzlabot attiecības ar saviem bērniem – nebaidīties paust savas emocijas ģimenē, uzmanīgi ieklausīties savos bērnos, atzīt savas kļūdas, pildīt solījumus un būt pacietīgam, jo ne vecāki, ne bērni nav perfekti.

"Centra Dardedze" projekts "Tēvi ir svarīgi: tēvu iesaistīšana bērnu aprūpē, audzināšanā un vardarbības pret bērnu novēršanā" ilgs līdz 2014. gada 30. jūnijam.

Kā ziņots, šodien Latvijā jau piekto gadu pēc kārtas svin Tēva dienu, tā godinot tēva lomu ģimenē un sabiedrībā.

Tēva dienas mērķis ir popularizēt ideju, ka vīrietim kā tēvam ir jābūt gandarītam un lepnam par savu ģimeni un bērniem. Tāpat tēviem ir svarīgi saņemt pateicību un mīļus vārdus par ģimenei veltītajām nesavtīgajām rūpēm.

Tēva dienu oficiāli svin arī citas Eiropas valstis, tostarp Austrija, Beļģija, Dānija, Somija, Vācija, Ungārija, Īrija, Itālija, Nīderlande, Norvēģija, Polija, Portugāle, Rumānija, Spānija, Zviedrija un Apvienotā Karaliste.