06.09.2013 13:49

Ordeņu brālība lūdz apturēt pazemojošo uzturēšanās atļauju tirdzniecību

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

4. septembrī valsts atbildīgajām institūcijām tika iesniegta Latvijas Ordeņu brālības atklātā vēstule, lūdzot pārtraukt uzturēšanās atļauju pārdošanu ārzemniekiem.

"Latvijas Ordeņu brālība, tāpat kā visa valsts, atzinīgi vērtē tos valdības padarītos darbus, kas dod cerību pārvarēt grūtības un sākt attīstību.

Taču latviešu tauta joprojām piedzīvo vienu no smagākajiem periodiem savā vēsturē, kad iekšējais tirgus bīstami sarucis, lielai tautas daļai trūkst pienācīga darba, trūkst iztikas, ļaudis masveidā pamet valsti, ciemi un pilsētas kļūst aizvien tukšāki, kas nenovēršami apdraud arī mūsu kultūru un latvisko identitāti.

Šajā situācijā kā papildus drauds ir kļuvis pastāvīgās uzturēšanās atļauju piešķiršana par nekustamo īpašumu iegādi. Kā zināms, šī tirdzniecība jau ir saniegusi bīstamus apmērus un mūsu valstī šādā ceļā ieplūst mums pilnīgi svešas kultūras un reliģijas ļaudis.

Latvijas Ordeņu brālība ir viena no lielākajām nevalstiskajām organizācijām valstī, kuras visi biedri ir saņēmuši valsts apbalvojumus, bet šodien mēs esam satraukti redzot, kā tautas pastāvēšana un tās kultūras liktenis tiek neapdomīgi pakļauts vien materiāliem apsvērumiem.

Arī citas Eiropas tautas ir satrauktas par liberālo aprindu uzspiesto plašo svešu kultūru ienākšanu viņu valstīs, kas jau izraisījis plašus nemierus un smagas problēmas daudzās zemēs.

Tādēļ Latvijas Ordeņu brālība lūdz apturēt pazemojošo uzturēšanās atļauju tirdzniecību un aicina valdību nodrošināt mūsu latviešu tautai drošu nākotni."