13.02.2012 09:25

Siguldā «Jauno vilni» negaida

Autors  Elīna Kondrāte, «Rīga Apriņķa Avīze»
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Skandalozs, bet ienesīgs – tā sabiedrībā vērtē starptautisko dziedātāju konkursu «Jaunais vilnis». Tomēr ne visas Latvijas tūristu iecienītākās pilsētas alkst savā paspārnē uzņemt šo grandiozo pasākumu.

Piemēram, gleznainās Siguldas mērs Uģis Mitrevics norāda – varbūtība, ka «Jaunais Vilnis» notikšot Siguldā ir «nulle komats nulle procentu».

Kamēr izskanējušas bažas, ka koncertam jāmeklē jauna norises vieta, jo tas vairs nenorisināšoties Jūrmalā, Siguldas novada Domes priekšsēdētājs norāda, ka šādiem apsvērumiem laiks šobrīd netiek veltīts, un šāds jautājums nav arī viņa dienas kārtībā.

Savukārt Siguldas Attīstības un tūrisma komitejas vadītāja Jolanta Borīte atklāj, ka pašvaldība nekādā gadījumā nebūtu iniciators tam, lai starptautiskais izpildītāju konkurss notiktu Siguldā. «Tomēr, ja tāds priekšlikums būtu, noteikti to izvērtētu tāpat kā citus priekšlikumus,» viņa atzīst. Turklāt komitejas vadītāja nav pārliecināta, vai pilsēta pašlaik varētu pasākumu nodrošināt tehniski: «Mums nav estrādes ar slēgto jumtu, kā tas ir Dzintaru koncertzālē. Konkursā pulcējas elitāra publika un jumts ir nepieciešams. Svarīga ir ne tikai gribēšana, bet arī tas, vai varam piedāvāt nepieciešamo pakalpojumu kompleksu. Jūrmala pie tā ir mērķtiecīgi strādājusi.»

J. Borīte pieļauj, ka diskusiju gadījumā politiskie viedokļi par pasākuma lietderību ļoti atšķirtos. «No ekonomiskā viedokļa pasākums pilsētai būtu izdevīgs, bet neesmu pārliecināta, ka Siguldai rīkot šādu konkursu būtu lietderīgi,» viņa pauž un atzīst, ka pilsētai ir ļoti svarīgi attīstīt jau esošajiem kultūras pasākumiem.

Siguldas koncertzāles «Baltais flīģelis» vadītāja Inese Zagorska savukārt uzsvēra, ka tieši kultūras pasākumi veido pilsētas tēlu. «Manuprāt, Sigulda saistās ar citiem skaistiem pasākumiem, kas veido pilsētas tēlu. Nedomāju, ka mūsu pilsētai būtu piemērots šāds konkurss vai arī kāds roka pasākums,» smaidot stāsta I. Zagorska, taču nenoliedz, ka ekonomiski šādi starptautiski konkursi ir ļoti ienesīgi. «Kultūra ir nozare, kas var atnest naudu pilsētai,» viņa apgalvo. «Ja «Jaunais Vilnis» nenotiks Jūrmalā, tas būs liels zaudējums šai pilsētai, bet ne valstij.»

Arī šovasar Siguldā notiks XX Opermūzikas svētki ar pasaules dīvas Maijas Kovaļevskas dalību, «Kremerata Baltica» festivāls izcilā vijolnieka Gidona Krēmera vadībā, trešais Latvijas Blūza festivāls, Džeza festivāls, Dailes teātra festivāls un daudzas citas nozīmīgu mākslinieku uzstāšanās koncertzālē «Baltais flīģelis» un Siguldas pilsdrupās.