19.03.2013 09:56

Foto: Babītē viesojas Inese Ziņģīte

Autors  Babite.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Marta vidū vairāki Babītes novada iedzīvotāji pulcējās Sporta un kultūras centra aerobikas zālē Spuņciemā, lai satiktos ar kundzi, kura tautā tiek dēvēta par sievieti-fenomenu.

Par veselības un optimisma mācības tautskolotāju, kuras dzīvesstāsts savulaik satricināja visu Latviju, un pēcāk, jau izdots grāmatā, tika komentēts kā "himna cilvēka no Dieva saņemtās dzīvības mīlestībai". Tieši tādi cilvēki ir īstie varoņi, kas savu sūtību realizē iespējā palīdzēt apkārtējiem. To, ka 73 gadus vecā Inese Ziņģīte ir eksperte, apgalvos katrs radošās darbnīcas Spuņciemā dalībnieks. I. Ziņģīte nodemonstrēja labam dakterim, ar vairāku gadu pieredzi, atbilstošas zināšanas.

1960. gadā, kad Inesei bija tikai 20 gadu, viņa guva mugurkaula lūzumu, vingrošanas laikā krītot no augstuma, ārstu slēdziens – daļēja paralīze, jo vienīgais, ko varēja izdarīt 20 gadus vecā meitene bija ēst un kustināt roku pirkstus. Astoņus gadus pavadot uz gultas, ilgā pašmācība medicīnā – daudz dažādu grāmatu lasīšana – deva rezultātus: ik dienu neatlaidīgi rāpojot un rīvējot ķermeni ar dvieli, Inese Ziņģīte ne tikai piecēla sevi no slimības gultas, bet joprojām 73 gadu vecumā ir enerģijas un spēka pilna, lai palīdzētu un sniegtu iedvesmu citiem Latvijas iedzīvotājiem rūpēties par savu veselību.