15.03.2013 09:24

Ķekavā un Salaspilī uz skatuves plīsīs podi

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavā un Salaspilī uz skatuves plīsīs podi publicitātes

Nedēļas nogalē ar dzīves komēdiju "Laimesciema podniekdarbnīca" Ķekavas kultūras namā viesosies Liepājas teātra aktieri, kuri tikko atgriezušies no viesizrādēm Maskavā.

"Mīlas trīsstūri parasti rodas negaidīti, tomēr nekļūt par lieko vairs nav tik vienkārši, – pat tas, ko sevī esi uzskatījis par izcilu, kādam var šķist nožēlojams. Un otrādi," vēstīts izrādes pieteikumā. Iestudējuma darbība notiek īstā podnieku darbnīcā, kur līdzās podiem un bļodām tiek virpotas arī trīs cilvēku – raupja vīra, jaunekļa un romantiskas atraitnes – karstākās vēlmes. Iestudējumā lomās iejutīsies Inese Kučinska (Epa), Egons Dombrovskis (Miķelis) un Kaspars Kārkliņš (Jasis).


Gatavojoties iestudējumam, abi aktieri iemācījušies strādāt uz īstām podnieka virpām. Izrādes laikā skatītāju acu priekšā tiek virpota bļoda pēc bļodas. Viss notiek pa īstam, un, kā teicis iestudējuma autors Lauris Gundars, "izrāde ir karsta... Kā dzīve. Visi trīs nepārtraukti atrodas kaislību varā. Skatītāju ne brīdi nepametīs sajūta, ka kaut kam tūlīt ir jānotiek".

L. Gundars šoreiz uzņēmies arī paša veidotās izrādes režisora pienākumus. Darbam par pamatu ņemts igauņu rakstnieka Pēta Vallaka stāsts, kuru L. Gundars pārvērtis par lugu, nedaudz izmainot notikumus un saliekot jaunus akcentus. Lugas darbība norit Igaunijā 20. gadsimta 30. gadu sākumā. Nesen ir nomiris vecais podnieks, atstājot darbnīcu savai sievai Epai, un nu viņai jāizšķiras, kuru no abiem vecā podnieka palīgiem iecelt jaunā meistara godā – Miķeli, kurš darbnīcā strādā jau 12 gadus, vai jauno Jasi.

Par Epas lomas atveidojumu aktrise Inese Kučinska saņēmusi 2010./2011. gada "Spēlmaņu nakts" balvu nominācijā "Gada aktrise", savukārt par Jaša lomu balvu saņēmis aktieris Kaspars Kārkliņš nominācijā "Gada jaunais skatuves mākslinieks".

Liepājas teātra viesizrādes Pierīgā notiks 15. martā plkst. 19 Salaspils novada kultūras namā "Rīgava" un 16. martā plkst. 19 Ķekavas kultūras namā.

Telpa – Lauris Gundars, Varis Siliņš, kostīmu māksliniece – Renāte Bāliņa.