08.03.2013 11:19

Juris Kaukulis dāmas sveiks ar rokenrolu teātrī Mālpilī

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Ir skatītāji, kuri izrādi noskatījušies 10 reizes. Pēdējo reizi, kad dāmas bija atnesušas ziedus, piedāvājām nākamreiz piedalīties arī viņām," joko J. Kaukulis. "Ir skatītāji, kuri izrādi noskatījušies 10 reizes. Pēdējo reizi, kad dāmas bija atnesušas ziedus, piedāvājām nākamreiz piedalīties arī viņām," joko J. Kaukulis. www.foto.delfi.lv

"Nav tā, ka pats ļoti raujos, lai iegūtu vēl kādu lomu, bet sagadās, ka teātris man vienmēr iet līdzi, un man tas patīk. Omulīgāk gan jūtos uz rokenrola skatuves, bet šī izrāde ir tīrs rokenrols," par teātri un rokpoēmu "Man arī būtu bail" stāsta grupas "Dzelzs vilks" solists Juris Kaukulis.

Izrādei "Man arī būtu bail" šogad apritējusi 10 gadu jubileja, kopš tā pirmo reizi Mihaila Gruzdova režijā tika iestudēta uz Dailes teātra skatuves. "Septembrī būs jau 11 gadi," precizē J. Kaukulis. Rokpoēmas galvenais varonis ir dzejnieks, kas nāk no rakstnieka Čārlza Bukovska literārās pasaules.


J. Kaukulis šo iestudējumu raksturo kā ļoti personīgu – tas ir stāsts par vīrieti, viņa skumjām, vientulību, prieku, baudām, apjukumu uz šīs pasaules, kurā viņš dzīvo, kāpēc dzīvo. "Viņš visu laiku uzdod sev jautājumus, nokļūst visādās situācijās un, no mietpilsoņu puses raugoties, dzīvo diezgan nožēlojami."

Savukārt par izrādes fenomenu, kas skatītājus piesaista jau vairāk nekā 10 gadus un dažiem liek atgriezties un izrādi noskatīties pat vairākas reizes, mūziķis sauc aktiera Ģirta Ķestera personību un harizmu, arī grupas izaugsmi līdz ar gadiem. Taču pats galvenais esot Č. Bukovska nemirstīgā daiļrade un stāsts, kas aktuāls būs arī pēc desmit gadiem.

"Ja vēl spēlēsim, tad kāpsim uz skatuves jau kā piecdesmit un sešdesmitgadnieki un izskatīsimies uz skatuves vēl labāk," smej J. Kaukulis un atzīst, ka ar gadiem izrāde ieguvusi pavisam citu spēku, ātrumu un vieglumu. "Tie, kas izrādi pirmo reizi redzēja pirms 10 gadiem, tagadējo iestudējumu varēs atpazīt pēc dziesmām, monologiem un dialogiem, bet mainījies ir ļoti daudz kas." Iestudējumā korekcijas ieviesis arī režisors Viktors Runtulis, taču savu roku režijā pielicis arī pats Ģ. Ķesteris. Vienīgais, kas neesot mainījies, ir muzikālais pavadījums.

Līdz ar jubileju izrādes ansamblis – grupa "Dzelzs vilks", aktieris Ģ. Ķesteris un horeogrāfe un dejotāja Lelde Feldmane – dodas viesizrādēs, un pati pirmā šogad būs skatāma izrāde Mālpils muižā piektdien, 8. martā, plkst. 19.30. Mūziķis par savām mājām sauc Siguldu jau astoņus gadus, taču Mālpilī "Dzelzs vilka" solists ir izaudzis, un tur aizvien dzīvo viņa vecāki. "Mālpils muižai savā dzīvē esmu pieredzējis vairākas reinkarnācijas: tā bijusi sovhoza centrs, vēlāk muzejs, taču tagad tur ierīkota brīnišķīga viesnīca un restorāns," stāsta mūziķis un piebilst, ka muižai piemīt kaut kas tāds, kas tai neļauj sabrukt.

Savukārt sievietes 8. martā grupa "Dzelzs vilks" šogad sveiks ar divu stundu garu koncertu "BTA Sieviešu dienas rallija" noslēgumā. "Šoreiz uzstāsimies ar 120 procentiem enerģijas. Koncertā būs tikai dāmas, un mēs spēlēsim, lai dāmas ir priecīgas un jūtas labi," sola J. Kaukulis.