09.02.2012 14:20

Izvēlies visskaistāko!

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Par ko balsot – carnikaviešiem, šķiet, izšķirties nebūtu grūti. Par ko balsot – carnikaviešiem, šķiet, izšķirties nebūtu grūti. Mārtiņš Zviedris

«Galerijā Centrs» apskatāma «Latvijas Pasta» 2011.gadā izdoto pastmarku izstāde. Tajā katrs var balsot par, viņaprāt, vistīkamāko pērn izdoto marku.

Moderno tehnoloģiju cienītāji var balsot izstādē – telefonā ieskenējot izvēlētās pastmarkas attēlam blakus nodrukāto QR kodu un ieejot norādītajā internetvietnē.

QR jeb «Quick Response» kods ir svītru kodam līdzīgs četrstūrains grafisks veidojums, kuru var ieskenēt ar mobilā telefona kameru ar vienu no vairākām šim nolūkam radītām aplikācijām. Ieskenējot QR kodu, telefons veido savienojumu ar noteiktu interneta resursu.

Virtuālā balsojuma anketas kopā ar visu pastmarku attēliem un to aprakstu atrodamas adresēs www.gadapastmarka.lv un www.la.lv.

Izstāde būs apskatāma un balsošana turpināsies līdz 26.februārim, balsotāji piedalīsies izlozē, kurā varēs laimēt iespēju bez maksas izgatavot personalizēto pastmarku vai saņemt «Latvijas Pasta» 2011.gada pastmarku komplektu.

Pagājušogad emitētas 23 jaunas Latvijas pastmarkas 18 sērijās, to kopējā tirāža bija nepilni septiņi miljoni eksemplāru.