26.02.2013 10:12

Siguldā būs modernā baleta viencēlienu vakars

Autors  Sigulda.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Fragments no izrādes. Fragments no izrādes. www.irkamerbalets.lv

3. martā pulksten 17 Siguldas novada Kultūras centrā spilgtā un savdabīgā horeogrāfija, kā arī emocionāli piesātinātā jauno dejotāju skatuves valoda aicinās skatītāju ļauties līdzpārdzīvojumam un izbaudīt dejas mākslas maģiju modernā baleta viencēlienu vakarā.

Programmā paredzēti modernā baleta viencēlieni Indras Reinholdes horeogrāfijā.

"Māsa pasaule"
Cilvēks pasaulē un pasaule cilvēkā. Vai iespējama patiesa saskarsme starp cilvēkiem, vai arī cilvēka būtība ir vientulība? Izpaužoties dažādās horeogrāfiskās formās – no solo līdz sekstetam –, izrāde atspoguļo šo tēmu, variējot konkrētus plastiskus motīvus un sekojot līdzi tās varoņu emociju gammai no mīlestības un draudzības raisītā kopābūšanas prieka līdz vientulības smeldzei. Par mūziku rūpēsies "Balanescu Quartet" un Maria Tanase

"Parīzes dziesmas"
Horeogrāfiskas variācijas par franču šansonu tēmām, apspēlējot mīlestības raisīto cilvēcisko jūtu pasauli. Noskaņu spēle uz cilvēka dvēseles stīgām un franču mūzikas poētiskais šarms. Mūzika: Žaks Brels, Barbara, Šarls Aznavūrs, Edīte Piafa u. c.

Izrādes scenogrāfiju veidojusi Ingūna Krolle-Irbe. Tērpu autore – Anete Heida. Dejotāji: Baiba Beitika (LNO), Gabija Bīriņa, Ieva Kemlere, Anastasija Šņakina, Reinis Rešetins un Ruslans Kurlovičs. Indras Reinholdes kamerbalets ir jauns modernā baleta teātris, radošu domubiedru grupa ar savdabīgu horeogrāfisko rokrakstu. Kolektīva kodolu veido profesionāli baleta mākslinieki ar Rīgas horeogrāfijas vidusskolas izglītību.

Dejas valodā atspoguļot visplašāko cilvēcisko emociju gammu, uzrunāt skatītāju ar saprotamu stāstu, kas spēj raisīt līdzpārdzīvojumu – tāds ir Kamerbaleta radošās darbības mērķis. Kamerbaleta izrādes ir vairakkārt rādītas Rīgā, izpelnoties gan skatītāju, gan baleta speciālistu atzinību. Kamerbaleta mākslinieciskā vadītāja starptautiskā Maijas Pļiseckas baleta konkursa laureāte Indra Reinholde ir baletmeistare ar sešpadsmit gadu pieredzi modernā baleta žanrā, sešpadsmit baletu autore, iestudējusi savus darbus tādos pazīstamos baleta teātros kā Marijas teātris Sanktpēterburgā, teātris "Krievu balets" Maskavā, Jekaterinburgas Dejas teātris un citur.