08.02.2012 09:38

«Jaunais vilnis» meklē citu pilsētu

Autors  apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)
Organizatori draud: populārais festivāls šogad varētu notikt nevis Jūrmalā, bet Rīgā vai, iespējams, kādā Vidusjūras kūrortā. Organizatori draud: populārais festivāls šogad varētu notikt nevis Jūrmalā, bet Rīgā vai, iespējams, kādā Vidusjūras kūrortā. Foto: www.dzk.lv

Starptautiskais jauno izpildītāju konkurss šogad notikšot nevis Jūrmalā, bet, iespējams, Rīgā.

«Jaunais vilnis» Jūrmalā nenotiks, jo organizatoru sadarbība ar Jūrmalas domi ir sasniegusi «kritisko robežu». Tāpēc tagad par sarīkojuma norises vietu jāizraugās cita pilsēta, iespējams, Rīga, raksta LETA, atsaucoties uz laikrakstā « Час» publicētu festivāla veidotāja Igora Krutoja paziņojumu.

Šogad konkurss Jūrmalā bija iecerēts no 24. līdz 29. jūlijam. Biļešu iepriekšpārdošana uz «Jauno vilni 2012» jau sākusies, un, kā liecina «www.bilesuserviss.lv» informācija, biļetes par 70 un 120 latiem jau ir izpirktas.

Pērn «Jaunais vilnis» svinēja desmit gadu jubileju.

Šī nav pirmā reize, kad izskan ziņas, ka «Jaunais vilnis» Jūrmalā vairs nenotiks. Arī pēdējā konkursa laikā aizvadītajā vasarā rīkotāji pauda neapmierinātību par situāciju Jūrmalā un attieksmi pret konkursu - Dzintaru koncertzāle esot novecojusi, un nekas netiekot darīts tās uzlabošanai, uzņēmēji konkursa laikā neprātīgi «uzskrūvē» viesnīcu un citu pakalpojumu cenas.

Konkursa organizācijas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans vasarā pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu pastāstīja, ka «Jaunā viļņa» organizatori regulāri saņem piedāvājumus no dažādām pilsētām (arī kūrortiem Itālijā un Francijā), kas vēlas, lai pasākums notiktu tur, nevis Jūrmalā.

«Jaunā viļņa» organizators sacīja, ka Jūrmala neattīstoties vienā ātrumā ar konkursu. Šo situāciju varot risināt ar pašvaldības, valsts, kā arī privātā sektora ieguldījumiem.

Runas par to, ka «Jaunais vilnis» pametīs Latviju, vēl vairāk saasinājās pēc tam, kad konkursa norises laikā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs nopratināja arī Krievijas miljonārus - komponistu un festivāla «tēvu» Igoru Krutoju un organizācijas komitejas priekšsēdētāju Aleksandru Šenkmanu. Abus iztaujāja par nekustamā īpašuma darījumiem Jūrmalā.

Pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Larisa Loskutova telekompānijai LNT stāstīja, ka pašvaldībai neesot oficiālu ziņu par minēto konkursa rīkotāju lēmumu. Viņa domā, ka informācija ir neprecīza, jo arī iepriekšējos gados daudz runāts, ka «Jaunais vilnis» pametīs Jūrmalu, tomēr tā nav noticis.

Pēc Loskutovas vārdiem, pašvaldība dara visu, lai konkurss notiktu, arī Dzintaru koncertzāle jau esot rezervēta. Nekādas īpašas prasības konkursa rīkotāji izteikuši neesot.