07.02.2012 19:14

Jura Rijnieka iestudētā «Puse no sirds» Ropažos

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zane Daudziņa un Aldis Siliņš izrādē iejūtas tipiska latviešu laulātā pāra attiecībās. Zane Daudziņa un Aldis Siliņš izrādē iejūtas tipiska latviešu laulātā pāra attiecībās. publicitātes foto

Brauc, uz kuru pasaules malu gribi, – daļa tevis tik un tā paliek Latvijā. Tā režisors par galveno domu savas izrāžu apvienības «Panna» iestudējumā, kur lomās redzēsit Zani Daudziņu un Adi Siliņu.

Izrāžu apvienību «Panna» J.Rijnieks izveidoja 2008. gadā, lai popularizētu Latvijā mazpazīstamo «stand-up» komēdijas žanru. Mūsu publikas iepazīstināšanu ar to viņš sāka 2006. gadā, kad pirmoreiz iestudēja šādu izklaidējošu monoizrādi – Roba Bekera «Alu cilvēku».

«Pannā» tapis islandieša B.H.Thorsona «Tētis» - stāsts par vīrieša lomu ģimenē – un pašmāju dramaturģes Aivas Birbeles «Tāda es esmu» - sievietes monologs par pakļaušanos vai pretošanos modes preses tiražētajam skaistuma etalonam.

Ideja par «Pusi no sirds» «Pannai» radusies, vedot «Tēti» pie skatītājiem Īrijā.

Z.Daudziņa un A.Siliņš izrādē iejūtas tipiska latviešu laulātā pāra attiecībās, viņi iemīlas, apprecas, laulībā nodzīvo desmit gadus, bet tad dzīve piespiež doties uz ārzemēm.

«Mēs gribam runāt par to, kā nosaukt vārdā nenosaucamo iemeslu, kāpēc Latvijā kāds vēl dzīvo un kāpēc tie, kas atrodas ārpus Latvijas, ar bērniem sarunājas latviski, kopā svin Jāņus, Ziemsvētkus un vienkārši dzimšanas dienas, kāpēc gaida no Latvijas atsūtītos «Kāruma» sieriņus un rupjmaizi,» tā par «Pannas» visjaunāko iestudējumu J. Rijnieks.

Kā informē pašvaldība, izrāžu apvienība «Panna» ar «Pusi no sirds» Ropažu kultūras centrā viesosies 17. februārī pulksten 19.