22.01.2013 12:58

Ikšķiles tūrisma produktus piedāvā Ziemeļvalstu tirgum

Autors  Ikšķile.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķiles karmelītu klosteris un baznīca. Ikšķiles karmelītu klosteris un baznīca. www.wikipedia.lv

Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības aģentūras (OITAA) pārstāves 20. janvāra vakarā atgriezās no starptautiskās tūrisma izstādes "Matka 2013"(Ceļojums 2013), kur reklamēja savus piedāvājumus Ziemeļvalstīs dzīvojošajiem.

Helsinkos organizētā starptautiskā tūrisma izstāde ir viens no lielākajiem, nozīmīgākajiem un aktīvākajiem tūrisma gadatirgiem Ziemeļvalstīs, kas šogad norisinājās no 17. līdz 20. janvārim.


Pēc pirmās izstādes dienas, 17. janvārī, Somijas žurnālisti un Latvijas nacionālā stenda pārstāvji tika uzņemti Latvijas vēstniecībā, kurā norisinājās seminārs un tika prezentēta jaunā kempingu karte. Tajā uzskatāmi iezīmētas kempingiem draudzīgās nakšņošanas vietas un dažādi maršruti, kas vijas arī caur Ogri un Ikšķili.

Pēc oficiālās uzstāšanās Somijas žurnālisti dedzīgi iesaistījās sarunās ar mūsu valsts tūrisma nozares profesionāļiem, lai pārrunātu nozares aktualitātes un somu ceļošanas paradumus. Pēc sarunas ar somu žurnālistiem, OITAA pārstāves atklāj, ka Latvija kā tūrisma galamērķis somiem ir ļoti vilinošs, jo atrodas ērti sasniedzamā attālumā, un, lai gan teritorija ir maza, tā esot ļoti daudzveidīga, piedāvājot dažādas veida aktivitātes. Somi aizvien vairāk iecienījuši ceļot ar kemperiem kopā ar ģimeni, apmetoties ārpus lielpilsētas. Ņemot vērā, ka somi tūristi ierodas Latvijā caur Tallinu un izmanto Via Baltica šoseju, Ogre un Ikšķile ir izdevīga kemperu apmešanās vieta, kas izstādes apmeklētājiem arī tika uzsvērts.

Kopumā vērtējot izstādes norisi, jāatzīst, ka katra starptautisko izstāžu pieredze ir neatsverama un tajā iegūtie jaunie kontakti un potenciālie sadarbības partneri ir iespēja augt un attīstīties, sadarbojoties ar aizvien plašāku auditoriju.

Ieva Skutule, OITAA vadītāja, stāsta, ka daļa apmeklētāju nākuši klāt un gribējuši dalīties iespaidos par Latvijā jau redzēto, daļa uzdevuši konkrētus jautājumus, kas vairākumā gadījumu bija saistīti ar to, kādi maršruti būtu ērtāk pieejami pārvietojoties ar personīgo automašīnu un kas vēl ir apskatāms ārpus Latvijas galvaspilsētas. Tas vēlreiz pierāda, ka tūristi vēlas paplašināt savu redzesloku, iepazīstot arī citas Latvijas pilsētas, to piedāvājumu un tradīcijas.

Šajā gadījumā Ogres un Ikšķiles novadi ir ģeogrāfiski ērti novietoti, tie ir tikai 40 minūšu brauciena attālumā no Rīgas, tādēļ OITAA turpina uzvērts savus novadus kā Rīga+ piedāvājumu. Šogad izstādē aģentūra piedāvāja savus jaunizveidotos tūrisma ceļvežus, kas izdoti latviešu, krievu un angļu valodās, aptverot tūrisma objektus un piedāvājumus Ogres un Ikšķiles novados.