06.11.2012 18:33

Aicina svinēt Mārtiņdienu Brīvdabas muzejā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

10. novembrī no pulksten 12 līdz 16 ikviens aktīvās atpūtas cienītājs aicināts uz Mārtiņdienas svinībām un masku gājienu Brīvdabas muzejā.

Masku gājiens folkloras kopas "Zvīgzna" vadībā sāksies pulksten 12 no galvenajiem vārtiem un turpināsies Kurzemes zemnieka sētā. Kurzemes zemnieka sētā būs sastopami muzeja amatnieki, bet netālu esošajā Nidas dūmistabā aicinās liet vaska sveces.


Plānots, ka tālāk Mārtiņbērni dosies uz Zemgales sētu, kur pulksten 13 viņus sagaidīs folkloras kopas "Laiksne" dalībnieki, lai pēc jautrām izdarībām turpinātu maskoto gājienu. Pēc Vidzemes sētas apciemošanas pulksten 14, kur Mārtiņbērni tiks cienāti ar siltu tēju un "Mārtiņa beķerejas" sarūpētajiem pīrādziņiem, gājiens turpināsies Latgales sētas virzienā. Pēc izdancošanās un izspēlēšanās kopā ar folkloras kopu "Rija" būs iespēja baudīt Mārtiņdienas zupu un izpausties radošajā darbnīcā bērniem.

Lai pašiem būtu interesantāk, pasākumu apmeklētāji aicināti tērpties maskās, informē Kristīne Dzedule, Brīvdabas muzeja Izglītības un informācijas nodaļas speciāliste.