15.08.2018 11:21

Festivāls "LNSO Vasarnīca" pārceļas uz Rēzekni

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Festivāls "LNSO Vasarnīca" pārceļas uz Rēzekni Andrejs Vasjukevičs

Šogad Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra organizētais festivāls "Vasarnīca" no 24. līdz 26. augustam norisināsies Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē. Tāpat kā vienmēr, apmeklētājiem tiks piedāvātas klasiskas un neakadēmiskas programmas bērniem, jauniešiem un nobriedušiem ļaudīm, aicinot uz satikšanos ģimenes, draugus, pastāvīgos klausītājus un jaunus klasiskās mūzikas interesentus.

"Četru ģēniju mūzika, divas muzikālas izrādes bērniem un pusaudžiem, kā arī sarunas, kino, radošās darbnīcas un spēles. Šādi varam raksturot ceturto klasiskās mūzikas festivālu "LNSO vasarnīca"," teic LNSO direktore Indra Lūkina.

Festivāla atklāšanas koncertā "Bahs un Mocarts" 24. augustā muzicēs pasaulslavenā klavesīniste Ieva Saliete, LNSO koncertmeistars Georgs Sarkisjans (vijole), viens no vadošajiem jaunās paaudzes Latvijas ģitāristiem Matīss Čudars, LNSO pirmā oboja Egils Upatnieks un LNSO pirmo vijoļu grupas koncertmeistara vietniece Darja Smirnova.

Koncerta programmā – Baha un Mocarta skaņdarbi, kā arī Matīsa Čudara improvizācijas. Pēc koncerta plkst.21 Latgales vēstniecības "Gors" Jumta terasē interesenti aicināti uz Matīsa Čudara soloprogrammu un Rolanda Kalniņa filmas "Četri balti krekli" ("Elpojiet dziļi!") seansu.

Sestdien, 25. augustā, "Gora" Lielajā zālē maestro Andra Pogas vadībā koncertā "Happy Birthday, Mr. Bernstain!" tiks svinēta ģeniālā amerikāņu diriģenta un komponista Leonarda Bernsteina 100. jubileja. Bernsteins bija autors mūziklam "Vestsaidas stāsts", komiskajai operetei "Kandids", vairākām simfonijām, baletam, dziesmām u.c.

Koncerta goda viešņa būs mūziklos rūdītā, asprātīgā un enerģiskā amerikāņu dziedātāja un aktrise Kima Krisvela, kas savu karjeru aizsāka Ņujorkas Brodvejā un turpināja Londonā, Berlīnē un citviet. Koncertā skanēs Sergeja Rahmaņinova Ceturtais klavierkoncerts, kurā solo spēlēs izcilais latviešu pianists Andrejs Osokins un Leonarda Bernsteina Simfoniskās dejas no "Vestsaidas stāsta".

Svētdien, 26. augustā, "Gora" Mazajā zālē festivālu noslēgs muzikāla izrāde pusaudžiem "Zenīts", kuras mūzikas autors ir Jānis Šipkēvics, bet dzejas autors – Marts Pujāts. Izrādē piedalīsies Rīgas Doma kora skolas audzēkņi un "LNSO zenītansamblis" diriģenta un klarnetista Gunta Kuzmas vadībā.

Visa informācija par festivālu atrodama www.lnso.lv" target="_blank">LNSO mājaslapā.