27.07.2018 10:17

Foto: Dzintaru koncertzālē klausītājus sajūsmina tēvs un dēli Osokini

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Dzintaru koncertzālē klausītājus sajūsmina tēvs un dēli Osokini Pauls Zvirbulis

Ceturtdien Jūrmalas festivālā ar īpašu programmu uzstājās trīs izcili pianisti – tēvs, profesors Sergejs Osokins, ar dēliem, starptautisku konkursu laureātiem un spilgtiem mūzikas interpretiem Andreju un Georgiju Osokiniem.

Klausītājiem vēl nedzirdētā skanējumā bija iespēja baudīt Johana Sebastiana Baha, Sergeja Rahmaņinova, Kloda Debisī, Kamila Sensāna, Morisa Ravēla un Antonio Vivaldi skaņdarbus.

Piektdien vakarā Jūrmalas festivāls aicina uz koncertu "Brodvejas mūziklu zelta izlase". Ar daudzveidīgu mūziklu melodiju izlasi Dzintaru koncertzālē uzstāsies izcilas angļu mūziklu zvaigznes – Kesidija Džensone, Īens Virgo un Vils Arendels.

Savukārt sestdien Jūrmalas festivāls noslēgsies ar krāšņu galā koncertu. Tajā uzmirdzēs pasaulslavenais operdziedātājs un Jūrmalas festivāla goda mākslinieks Aleksandrs Antoņenko (tenors), starptautiski atzītā latviešu operdziedātāja Alisa Zinovjeva (soprāns) un izcilākais latviešu basbaritons Egils Siliņš. Koncerta īpašais viesis būs 37. Starptautiskā Hansa Gabora Belvederes jauno operdziedātāju konkursa uzvarētājs – tenors Sungo Kims no Dienvidkorejas.

Jāpiebilst, ka Jūrmalas festivāla atklāšanas koncertu "Dzimuši Latvijā" ar dziedātājas Kristīnes Opolais, vijolnieces Vinetas Sareikas un akordeonistes Ksenijas Sidorovas piedalīšanos ikvienam būs iespēja vērot sestdien, 28. jūlijā, plkst. 21.20 LTV1 kanālā.