25.07.2018 11:28

Foto: Ar krāšņu koncertu atklāts 4. Jūrmalas festivāls

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Ar krāšņu koncertu atklāts 4. Jūrmalas festivāls Kaspars Balamovskis

Dzintaru koncertzālē ar krāšņu koncertu "Dzimuši Latvijā" un prominentas publikas piedalīšanos tika atklāts 4. Jūrmalas festivāls. Latvijas valsts simtgadei veltītajā koncertā uzstājās izcili Latvijā dzimuši mūziķiem, kuri ieguvuši plašu starptautisku atzinību – operdziedātāja Kristīne Opolais, akordeoniste Ksenija Sidorova un vijolniece Vineta Sareika.

Mākslinieki uzstājās kopā ar jaunajiem mūziķiem – vijolnieku Daniilu Bulajevu, baritonu Kalvi Kalniņu un ģitāristu Miku Akotu. Viņiem uz Dzintaru koncertzāles skatuves pievienojās unikālais Latvijas Simtgades jauniešu simfoniskais orķestris, kura sastāvā muzicēja labākie Latvijas jaunie mūziķi. Koncerta diriģents bija starptautiski atzītais Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs Ainārs Rubiķis.

Trešdien Dzintaru koncertzāles atjaunotajā vēsturiskajā mazajā zālē uz solokoncertu aicinās publikas iemīļotā un starptautiski atzītā akordeoniste Ksenija Sidorova. Jūrmalas festivālā virtuozā akordeoniste priecēs klausītājus ar skaņdarbiem no Pjotra Londonova, Sergeja Rahmaņinova, Astora Pjacollas, Alfrēda Šnitkes, Morica Moškovska un citu komponistu daiļrades. Diemžēl visas biļetes uz šo koncertu jau ir izpārdotas.