06.07.2018 12:50

Mores kauju muzejā apskatāma simtgadei veltīta rokdarbu izstāde un notiks rokdarbu meistarklase

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mores kauju muzejā apskatāma simtgadei veltīta rokdarbu izstāde un notiks rokdarbu meistarklase pixabay.com

Mores kauju muzejā līdz 31. oktobrim apskatāma Latvijas simtgadei veltītā izstāde "Rokdarbs 100 gados", kurā aplūkojami trīs paaudžu rokdarbnieču darinātie darbi, kas atlasīti no trīs dzimtu rokdarbu pūra lādēm. Izstādes ietvaros 14. jūlijā plkst. 13.00 notiks rokdarbnieku meistarklase.

Izstādē redzamie darbi ir apliecinājums amatniecības un tautas mākslas prasmju pārmantošanai vairākās paaudzēs. Mājamatniecības izstrādājumi liecina par latviešu tautas 100 gados pārdzīvotiem dažādiem vēstures posmiem, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Rokdarbnieku meistarklasē 14. jūlijā būs iespēja tikties ar trīs dzimtu trīs paaudžu rokdarbu izstādes "Rokdarbs 100 gados" kolekciju īpašniekiem, piedalīties rokdarbu demonstrējumos un gūt iedvesmu jaunradei, kā arī skatīt tautas lietišķās mākslas studijas "Atkalnis" dalībnieču meistarklases un tērpu demonstrējumus – Ilzes Kopmanes rakstainos cimdus un zeķes, Māras Klintsones pērļu rakstus, kā arī Latvijas simtgades svētku tērpus. Meistarklases noslēgumā ap plkst. 16.00 būs iespēja degustēt un iegādāties Mores zemnieku saimniecību gardumus.

Pasākuma laikā būs pieejama kafija un tēja. Dalībnieki tiek aicināti ņemt līdzi savus rokdarbus un groziņu azaidam. Dalība pasākumā ir bez maksas, vēsta pašvaldībā.