27.06.2018 12:11

Foto: Ar Laimas Jansones koncertu atklāts festivāls "Ad Lucem"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Ar Laimas Jansones koncertu atklāts festivāls "Ad Lucem" Mārīte Melnika

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā ar skaistu izcilās latviešu koklētājas Laimas Jansones solo koncertu "Kokles dvēsele" atklāts 17. Introvertās mākslas festivāls "Ad Lucem".

Jau ceturtdien plkst. 20 Mākslas muzeja "Rīgas Birža" ātrijā pirmo reizi Latvijā uzstāsies unikālais nomadu (klejotāju) pianists Marks Vella no Francijas. Atsakoties no spožas karjeras pasaules metropolēs, viņš ar klavierēm automašīnas kravas kastē ir apceļojis vairāk kā 40 valstu, spēlējot visneiedomājamākajās vietās, kur nekad nav redzētas un dzirdētas klavieres.

Kā vēsta festivāla rīkotāji, Latvijā šī būs pirmā pianista Marka Vella uzstāšanās, kas aizvedīs nedzirdētā un oriģinālā pianista atskaņotās mūzikas pasaulē.

Sestdien plkst. 20 Rīgas Sv.Pētera baznīcā uz īpašu koncertu aicinās izcilais britu čellists Metjū Bārlijs un kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" diriģenta Normunda Šnē vadībā.

Izcilie mūziķi klausītājiem sniegs neaizmirstamu muzikālo piedzīvojumu – pasaulslavenā britu komponista sera Džona Tavenera pārlaicīgā skaņdarba "Sargājošais plīvurs" atskaņojumā, kas ierakstāms mūsu laika mūzikas lielformas darbu zelta repertuārā, kā arī latviešu komponista Andra Dzenīša skaņdarbā septiņiem metāla pūšaminstrumentiem un stīgu orķestrim In Se I.