21.06.2018 12:33

Foto: Rīdzinieki izmanto iespēju aplūkot atjaunoto Mežaparka Lielo estrādi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Rīdzinieki izmanto iespēju aplūkot atjaunoto Mežaparka Lielo estrādi Renārs Koris

Ceturtdien līdz plkst. 18 rīdziniekiem un galvaspilsētas viesiem dota iespēja pirms XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem bez maksas apmeklēt atjaunoto Mežaparka Lielo estrādi un klātienē apskatīt paveiktos būvdarbus un iespaidīgās pārmaiņas.

Trešdien, 20. jūnijā, iespēju aplūkot atjaunoto estrādi un būt pirmajam pasākumā "#Esi Pirmais Mežaparka Lielajā estrādē", izmantoja liels skaits rīdzinieku un pilsētas viesu, informēja Rīgas domē. Svinīgais estrādes atvēršanas pasākums norisinājās līdz pat saulrietam, un viens no goda viesiem bija leģendārās grupas "Čikāgas piecīši" dalībnieks Armands Birkens. Atgādināsim, ka "Čikāgas piecīšu" pirmā uzstāšanās Mežaparkā Lielajā estrādē notika pirms gandrīz trīsdesmit gadiem – 1989. gada vasarā.

Pasākumu, ko ielīgoja postfolkloras grupa "Iļģi", apmeklēja arī Deju svētku mākslinieciskie vadītāji un Dziesmu svētku virsdiriģenti. Estrādes viesus ar dažāda žanra mūziku sagaidīja orķestris "Rīga". Pirmo deju uz atjaunotās Mežaparka Lielās estrādes skatuves izdejoja TDA "Dzintariņš" un TDA "Dancis". Pirmo dziesmu izdziedāja jauniešu kamerkoris "Kamēr" kopā ar komponistu Mārtiņu Braunu.

Pasākumu kuplināja arī dziedātāja Ieva Akuratere, kuras skandētā dziesma "Manai tautai" uzvarēja pirmajā Latvijas Radio dziesmu aptaujā "Latvijas likteņdziesma".

Tāpat koncertā uzstājās dziedātāja Marija Naumova, kas pirmā no Latvijas pirms sešpadsmit gadiem uzvarēja starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija". Sanākušos priecēja TV šova "Izklausies redzēts" pirmās sezonas uzvarētāja Dināra Rudāne un TV šova "X faktors" pirmās sezonas Latvijā uzvarētājs Arturs Gruzdiņš.

Pasākumā ikviens interesents varēja iepazīties ar pirmajā estrādes atjaunošanas posmā paveiktajiem būvdarbiem. Ikviens varēja iemūžināt sevi foto stendā uz atjaunotās estrādes, iedziedāties "Swedbank" rīkotajā balss spēlē "DzieDot" un iegūt iespēju sadziedāšanās naktī virtuāli atrasties uz svētku skatuves. Īpašu spēli "Atzīsties mīlestībā Latvijai" un kārumus bija sarūpējusi saldumu ražotāja "Laima".

Kopā ar radošās apvienības "Pasaku nams" tēliem varēja izzināt latvju zīmes un darboties bērnu radošajā istabā. Gan lieliem, gan maziem pasākuma dalībniekiem bija sarūpēta plaša izklaides programma ar dažādiem konkursiem un pārsteiguma balvām. Tāpat varēja iegādāties XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku suvenīrus, īpašus amatnieku darinājumus un kārumus.