07.06.2018 13:39

Māsas Balanas Berģos ielūdz pianistu Ilanu Rehtmanu

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Māsas Balanas Berģos ielūdz pianistu Ilanu Rehtmanu Jānis Romanovskis

Lieliskās mūziķes un māsas – vijolniece Kristīne un čelliste Margarita Balanas – 14. jūnijā aicina uz koncertu "Māsas Balanas ielūdz pianistu Ilanu Rehtmanu!", kas notiks Garkalnes novada kultūras centrā "Berģi". Koncerta sākums – plkst. 19.30.

"Ar Kristīni nesen atgriezāmies no koncerttūres Izraēlā, kur arī aizsākās mūsu muzikālā sadarbība ar komponistu un pianistu Ilanu Rehtmanu. Muzicēšana kopā ar māsu un Ilanu vienmēr ir fantastisks, aizraujošs piedzīvojums. Ar nepacietību gaidu mūsu kopīgo uzstāšanos mājās, Latvijā!" atzīst Margarita, savukārt Kristīne piebilst, ka abas ar māsu priecājas par iespēju Latvijas publiku iepazīstināt ar izcilo Izraēlas mūziķi.


Koncertā skanēs gan skaņdarbi Ilana Rehtmana solo izpildījumā, gan pianista trio ar abām māsām, kā arī abu māsu duets. Programmā iekļauti Ludviga van Bēthovena un Pētera Vaska skaņdarbi, bet par īpašu notikumu solās kļūt Ilana Rehtmana komponētā Fredija Merkūrija klavieru trio pirmatskaņojums Eiropā, kuru atskaņos visi trīs talantīgie mūziķi.

Jāpiebilst, ka Rehtmans šo skaņdarbu sakomponēja 1991. gadā īsi pēc grupas "Queen" solista Fredija Merkūrija aiziešanas mūžībā. Skaņdarbam ir četras daļas, kuras caurvij rokmūzikas iezīmes – tai piemītošais diženums un vienkāršu muzikālo motīvu slavināšana, kas bija īpaši raksturīga 60. gadu beigu un 70. gadu rokmūzikai. Skaņdarbā dzirdami arī minimālisma mūzikas elementi.