29.05.2018 11:52

Norvēģu supergrupu "A-ha" Siguldas pilsdrupu estrādē iesildīs "Zodiac"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Norvēģu supergrupu "A-ha" Siguldas pilsdrupu estrādē iesildīs "Zodiac" publicitātes

Jau vēstījām, ka 17. jūlijā Siguldas pilsdrupu estrādē ar koncertu viesosies norvēģu supergrupa "A-ha". Nu kļuvis zināms, ka viņus iesildīs visu laiku komerciāli sekmīgākā Latvijas mūzikas albuma "Disco Alliance" autori, vieni no Latvijas elektroniskās mūzikas pionieriem – komponista Jāņa Lūsēna vadītā grupa "Zodiac".

Padomju elektroniskās mūzikas aizsācēji, Latvijas grupa "Zodiac" jeb "Zodiaks" savus mūzikas eksperimentus ar kosmiskām skaņām sākuši jau pagājušā gadsimta 70. gados, uzstājoties ar tam laikam neierasto elektroniski sintētisko mūziku, iedvesmodamies no tādiem izpildītājiem kā Žans Mišels Žārs (J. M. Jarre), "Space" un "Kraftwerk". Grupas muzikālie eksperimenti ieguva klausītāju atbalstu un mīlestību ne tikai PSRS, bet arī Japānā, Austrijā, Somijā un citās pasaules valstīs. "Zodiac" ieraksts "Disco Alliance" 1980. gadā kļuva par pirmo mūzikas albumu visā PSRS, kas ar savu mūsdienīgumu un trāpīgajām melodijām bija līdzvērtīgs Rietumu popmūzikas hitiem. Skaņuplate piedzīvoja rekordlielu tirāžu, jo tika pārdoti vairāk nekā 20 miljoni ieraksta kopiju.

Pēc pašķiršanās 90. gadu sākumā grupa "Zodiac" savu pirmo atkalapvienošanos piedzīvoja 2005. gadā, kad tā uzstājās Krievijas festivālā "Diskoteka 80", izpildot instrumentālās kompozīcijas no grupas pirmajiem diviem albumiem. Pēc šī koncerta atkal sekoja ilgāka pauze, kas tika pārtraukta 2013. gadā, kad "Zodiac" uzstājās festivālā "Positivus" kā vieni no galvenajiem māksliniekiem. Par savu sniegumu saņēmuši plašu publikas un kritiķu atzinība, vēlāk "Zodiac" sniedza arī solokoncertu "Palladium" koncertzālē un kopš tā laika gana atsākuši uzstāties Latvijā un Krievijā.

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu servisa" tīklā.