23.05.2018 16:22

Foto: Dzintaru koncertzāle šosezon sola ļoti krāšņu programmu

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Foto: Dzintaru koncertzāle šosezon sola ļoti krāšņu programmu publicitātes

Dzintaru koncertzālē šīs vasaras sezonai veltīto preses konferenci ar priekšnesumiem atklāja Maestro Raimonds Pauls, dziedātāja Dināra Rudāne un pianists Andrejs Osokins, bet pēc tam teju stundu garajā pasākumā varēja uzzināt par lielāko daļu šīs sezonas muzikālo notikumu, par kuriem stāstīja klātesošie pasākumu rīkotāji un mākslinieki.

Preses konferenci ar savu klātbūtni pagodināja arī izcilā latviešu operdziedātāja Elīna Garanča, kas šogad Dzintaros uzstāsies divreiz: 20.jūnijā "Rīgas festivāla" noslēguma koncertā viņa uzstāsies kopā ar "Vīnes Filharmoniķiem", bet 9.jūlijā – galā koncerts, kurā Elīna uzstāsies kopā ar diriģentu Karels Marks Šišons, soprāns Olgu Peretjatku un tenoru Dmitro Popovu.

"Varu atklāt, ka šajā koncertā abas dziedāsim Delība "Ziedu duetu", bet koncerta pārējā programma pagaidām lai paliek noslēpumā," teica dziedātāja.
Atgādināsim, ka Dzintaru koncertzāles vasaras sezona tiks atklāta jau nākamnedēļ – 2. jūnijā – ar Latvijas simtgadei īpaši veltītu koncertu, kurā piedalīsies Maestro Raimonds Pauls, Latvijas Radio bigbends, pianists Andrejs Osokins, dziedātājas Dināra Rudāne un Kristīne Prauliņa, kā arī "Jūrmalas festivāla" orķestris diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā.

Šim koncertam Maestro un Radio bigbends ir sarūpējuši mūsdienīgas tautas dziesmu aranžijas, savukārt Andrejs Osokins sola atskaņot vienu no saviem mīļākajiem skaņdarbiem – Sergeja Rahmaņinova Otro klavierkoncertu.

Kā stāstīja koncertzāles direktors Guntars Ķirsis, no 5. līdz 10.jūnijam Dzintaru koncertzālē norisināsies starptautiskais Hansa Gabora Belvederes jauno operas solistu konkursa fināls, kurā 160 perspektīvākos un talantīgākos jaunos dziedātājus no visas pasaules vērtēs prestižāko pasaules opernamu direktori no Ņujorkas "Metropolitan", Berlīnes, Drēzdenes, Diseldorfas, Madrides, Hamburgas, Maskavas Lielā teātra, Londonas Karaliskā Koventgārdena, Keiptaunas, Hjūstonas un citiem opernamiem.

Kā pauda festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" idejas autore un patronese Inese Galante, šogad augustā notiekošajam festivālam ir sarūpēta īpaša programma, un viens no īpašajiem viesiem atkal būs Latvijas klausītāju iemīļotais Balkānu mūziķis Gorans Bregovičs.

"Mums ir liels prieks, ka spējam iepazīstināt ar Jūrmalu, tās pludmali un koncertzāli cilvēkus no visas pasaules. Šogad esam sagatavojuši īpašu festivāla programmu – festivāls izpaudīsies jaunā, līdz šim nebijušajā muzikālā noskaņojumā, pārsteidzot savus uzticīgos klausītājus ar negaidītajām kompozīciju interpretācijām un vēl neredzētiem viesiem, līdz ar to noteikti apburot arī jaunu publiku," piebilda Galante.

Arī fonda "Baltijas muzikālās sezonas" padomes loceklis Aleksandrs Gafins solīja uz Latviju atvest īpaši izcilus māksliniekus.

"Šogad mūsu programmu atklās pazīstamais režisors un aktieris Džons Malkovičs, kurš Alfērda Šnitkes mūzikas pavadībā lasīs populārā Argentīnas rakstnieka Ernesto Sabato romāna "Par varoņiem un kapiem" nodaļu "Ziņojums par aklajiem". Vēl mūsu projekta ietvaros Jūrmalā uzstāsies slavenais diriģents Londonas Karaliskās operas muzikālais direktors Antonio Papano un pasaulslavenais tenors Huans Djego Floress un Latvijā dzimušais čellists Miša Maiskis."

Vēl šovasar Dzintaru koncertzālē uzstāsies "Turecka koris", viena no spilgtākajām itāliešu grupām "Ricchi e Poveri", kas šogad svin pastāvēšanas 50. gadskārtu, savukārt baleta cienītājiem 14. jūlijā būs iespēja novērtēt Arama Hačaturjana leģendārā baleta "Spartaks" jaunā iestudējuma pirmizrādi, bet 22.augustā ar iespaidīgu šovu "Piano Magic Show" uzstāsies slavenais flīģeļu trio "Bel Suono".

Un otro gadu Dzintaru koncertzālē norisināsies Starptautiskā teātra un kino mūzikas festivāls "Jūras Pērle". Kā pauda festivāla vadītāja Ilona Anna Kuzņecova, katra diena būs tematiska: pirmā diena būs veltīta Rīgas kinostudijas 70. gadadienai, tai sekos teātrim veltīta diena, bet festivāla pēdējā tiksimies ar ārzemju māksliniekiem, kuru vārdus pagaidām vēl turam noslēpumā. Festivālā piedalīsies dalībnieki ne tikai no Latvijas un Baltijas, bet arī no Krievijas un NVS valstīm.