17.05.2018 15:18

Babītes novadā Muzeju naktī gaidāms seno spēkratu salidojums, performances un pasaku lasīšana

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes novadā Muzeju naktī gaidāms seno spēkratu salidojums, performances un pasaku lasīšana ekrānšāviņš no youtube.com

19. maijā Babītes novadā Muzeju naktij veltīti pasākumi notiks divās vietās: seno spēkratu sezonas atklāšana "Starts uz 100" Piņķos un digitālās ekspozīcijas "Burvju spogulis" atklāšana, pasaku lasīšana, amatierteātra perfomances un citas aktivitātes Spuņciemā.

Seno spēkratu sezonas atklāšana Piņķos gaidāma no plkst. 9.00 līdz 10.00. Retro auto muzejs informē, ka salidojums, kas veltīts Latvijas simtajai jubilejai, iecerēts kā Muzeju nakts ieskaņas dienas pasākums. Plānots, ka pasākumā piedalīsies 20 seno spēkratu ekipāžas. Starts plkst. 9.00 Piņķos Babītes vidusskolas sporta laukumā. Atklāšanas pasākumā piedalīsies Babītes Mūzikas skolas sitaminstrumentu spēles audzēkņi. Tālāk senie spēkrati dosies uz restaurācijas darbnīcu Babītes novadā un turpinājumā – uz Mārupes novadu, informē Babītes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Aizsila.

Savukārt no plkst. 18.00 līdz 1.00 naktī interesenti aicināti apmeklēt Muzeju nakts pasākumus kultūrizglītības centra filiālē "Vietvalži" Salas pagastā. Šī gada Muzeju nakts vadmotīvs ir "Šūpulis" – latviešu tautas kultūras mantojums un simboliska ģimenes relikvija. Plkst. 18.00 tiks demonstrēts pirmais digitālās ekspozīcijas "Burvju spogulis" sižets, un varēs iepazīties ar jaunumiem Eduarda Pāvula memoriālajā izstādē. "Pasaku šūpulī" kopā ar pasaku tēliem un lellēm notiks vakara pasaku lasīšanas aktivitāte bērniem, bet turpinājumā būs Zinātnes teātra uzvedums ar interaktīviem eksperimentiem un komandu erudīcijas un atjautības spēle, ko atbalsta maizes ceptuve "Lāči".

Toties plkst. 23.00 paredzēts nakts kino seanss – filmas "Mērijas ceļojums" pirmizrāde Spuņciemā. Vakara gaitā varēs vērot Babītes novada amatierteātra "Kalambūrs" performances "Šūpulis. Vieta. Cilvēks. Personība". Tāpat visas Muzeju nakts garumā būs radošās darbnīcas, rotaļas un saldi pārsteigumi, vēsta I. Aizsila.

Ieeja visos pasakumos ir bez maksas. Sīkāka informācija par seno spēkratu salidojumu Piņķos pieejama šeit, bet par Muzeju nakts pasākumiem Spuņciemā – šeit.