30.04.2018 14:37

Video: Ģitārists Mārcis Auziņš publisko jaunu dziesmu "Diena"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Video: Ģitārists Mārcis Auziņš publisko jaunu dziesmu "Diena" publicitātes

Virtuozais ģitārists Mārcis Auziņš šonedēļ laiž klajā jaunu dziesmu "Diena" un tās videoversiju – topošā otrā solo albuma vēstnesi. Izpildot šo skaņdarbu, vienlaikus tiek spēlēti divi instrumenti: līdzās tradicionālajai ģitārai skanējumu papildina Viola Beiroa – portugāļu nacionālais instruments, kas atceļojis no tālās Portu pilsētas.

"Dziesma ir ģitārmūzikā tērpts stāsts par cilvēka gaitām visas dienas garumā – sākot ar celšanos, rīta kafiju, dinamisku darba dienu, nerimstošām idejām un sarunām un beidzot ar tiem mazajiem laimes mirkļiem, kad ikdienas steigā apstājamies un saprotam, ka, neskatoties uz visu, esam laimīgi, un dzīve ir skaista šeit pat mūsu Latvijā, un ir tik daudz lietu, par ko būt pateicīgiem. Skaņdarba video versija filmēta uz Mangaļsalas mola, kas ir ideāla vieta šādām pārdomām, it sevišķi saulrietā," stāsta mūziķis.


Mārča Auziņa pirmais solo albums "Viens" iznāca 2016. gadā un tika nominēts "Mūzikas ierakstu gada" balvai kategorijā "Starpžanru vai instrumentālās mūzikas albums". Albuma iznākšana sekmēja lielisku koncerttūri, kuras ietvaros nospēlēti vairāk nekā 30 solo koncerti un papildkoncerti visā Latvijā.

Šonedēļ ģitārists apciemo Vašingtonu un Ņujorku (ASV), lai piedalītos "Baltā Galdauta svinībās" par godu Latvijas simtgadei.

Tuvākie Mārča Auziņa solo koncerti Latvijā notiks 17. maijā plkst. 19 restorāna "Zoltners" pasākumu zālē un 19. maijā plkst.22 Sēļu muižā gadskārtējās Muzeju nakts ietvaros.