11.04.2018 12:09

Godinās izcilākos kultūrizglītības iestāžu audzēkņus no Ādažiem, Ķekavas un Ulbrokas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Godinās izcilākos kultūrizglītības iestāžu audzēkņus no Ādažiem, Ķekavas un Ulbrokas publicitātes

26. aprīlī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā tiks apbalvoti kultūrizglītības nozares talantīgākie audzēkņi, viņu skolotāji un koncertmeistari. Apbalvojumu piešķir par nozīmīgiem sasniegumiem aizvadītajā gadā starptautiskos konkursos, izstādes un skatēs mākslu nozarēs.

Šogad Kultūras ministrijas pateicības rakstu un naudas balvu saņems 45 audzēkņi un 51 pedagogs no 17 izglītības iestādēm, to vidū arī trim skolām Pierīgā – Ādažu Mākslas un mūzikas skolas, Ķekavas Mākslas skolas, Ulbrokas Mūzikas un mākslas skolas, liecina Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) informācija.

Apbalvojamo vidū ir Zita Toma, Noela Lubgāne un Matīss Rudzītis no Ādažu Mākslas un mūzikas skolas, Kārlis Rolands Praulītis, Roberts Kotāns-Pilāns un Madara Tīģere no Ķekavas Mākslas skolas, kā arī Inta Paula Briņķe no Ulbrokas Mūzikas un mākslas skolas.

Apbalvoti tiks arī izcilnieku pedagogi – Regīna Rūrāne, Aija Ausēja-Rudzīte un Inga Tardenaka no Ādažiem, Zīle Ozoliņa-Šneidere un Linda Auziņa no Ķekavas, kā arī Daina Treimane un koncertmeistare Inga Sarkane no Ulbrokas.

Saņemtos 200 pieteikumus vērtēja žūrija: LNKC direktores vietnieks kultūrizglītības jautājumos, Kultūras un radošās industrijas izglītības nodaļas vadītājs Andis Groza, žūrijas priekšsēdētāja vietniece, Kultūras ministrijas Nozaru politikas nodaļas vadītāja Iluta Treija, LNKC mākslas izglītības eksperte Ilze Kupča, Latvijas Mākslas akadēmijas prorektors studiju un zinātniskajā darbā Andris Teikmanis, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Klavieru katedras profesors Juris Kalnciems, LNKC mūzikas izglītības eksperts Kārlis Jēkabsons un Latvijas Kultūras akadēmijas profesore Gunta Bāliņa.

Kultūras ministrijas balva jauniešiem par sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādes un skatēs mākslu nozarēs iedibināta 1998. gadā. Ar šo Balvu Latvijas valsts atzīmē kultūrizglītības iestāžu audzēkņu spilgtākos radošos panākumus un viņu skolotāju ieguldīto darbu. Projekta organizatorisko un tehnisko sagatavošanu veic Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Vienlaikus ar Kultūras ministrijas balvu tiks pasniegta arī Latvijas Nacionālā kultūras centra iedibinātā Cimzes balva, ar kuru godinās izcilākos Latvijas profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās izglītības iestāžu pedagogus kultūrizglītības jomā – mūzikā un mākslā.