28.03.2018 13:01

Foto: Top Māra Martinsona komēdija "Jaunā gada taksometrs"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Top Māra Martinsona komēdija "Jaunā gada taksometrs" Jānis Vēliņš un Margarita Germane

Dažādās Rīgas vietās tiek filmēta Māra Martinsona jaunākā filma – komēdija "Jaunā gada taksometrs". Filma stāsta par aizraujošiem notikumiem Vecgada vakarā, kad taksometra vadītājam jānogādā cilvēki Rīgas visdažādākās vietās, kur tie sagaidītu un nosvinētu gada svinīgāko nakti.

Filmas galvenais varonis – taksometra vadītājs Andrejs (Lauris Reiniks) – neatsaka palīdzību nevienam, un nakts gaitā top par liecinieku neparastām situācijām, kļūstot par kaut ko vairāk nekā tikai šoferīti. Pasažieri Andreja personā atrod draugu, izpalīgu, uzklausītāju, pastāstīja filmas veidotāji.

"Jaunās spēlfilmas ideja radās tūlīt pēc filmas "Maģiskais kimono" pirmizrādes. Šī filma savā ziņā noslēdza manu Japānas filmu triloģiju. Daudzi cilvēki man ir uzdevuši jautājumu, kāpēc man ir tik aktuāla vientulības tēma, kas parādās šajās filmās, un sapratu, ka labākais veids pierādīt to, ka īstenībā es esmu dzīvespriecīgs un jautrs cilvēks, ir nevis ar vārdiem, bet darbiem", atklāj filmas "Jaunā gada taksometrs" režisors Māris Martinsons.

"Savā laikā Lietuvā es vairāk kā 10 gadus veidoju humora seriālus un raidījumus, un tieši pēc "Maģiskais kimono" pirmirzādes, tuvojoties Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam, es sapratu, ka kinoteātros, pretēji televīzijas piedāvājumiem, īsti nav tādas latviešu filmas, uz kuru cilvēki varētu aiziet, kopā smieties un sekot dažādu cilvēku likteņiem aizejošā gada pēdējās stundās. Tā arī radās ideja par "Jaunā gada taksometru", kur taksometra vadītājs, braucot ielās, savieno dažādus stāstus.

Filmas veidotāji ir režisors Māris Martinsons, producente Linda Krūkle ( "Amaya", "Romeo n' Džuljeta", "Maģiskais kimono", u.c.) un operators Jānis Jurkovskis. Filmas aktieru sastāvs: Lauris Reiniks, Ģirts Ķesteris, Zane Dombrovska, Dita Lūriņa-Egliena, Dārta Daneviča, Andris Bulis, Ieva Florence, Nauris Brikmanis, Māra Sleja, u.c. Filmu producē producēšanas kompānija "Krukfilms" (Latvija).

Filma pirmizrādi piedzīvos 2018. gada nogalē.