25.08.2012 10:42

Stopiņu novada domnieki iejūtas multeņu varoņu ādā

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Svētkos iedzīvotāji steidza izkalt Stopiņu jubilejai speciāli veidoto monētu ar novada ģerboni Svētkos iedzīvotāji steidza izkalt Stopiņu jubilejai speciāli veidoto monētu ar novada ģerboni Elīna Kondrāte

Piektdien līdz pat melnai tumsai Ulbrokas ezera krastā valdīja neierasti liela rosība – tur novada iedzīvotāji un viesi bija pulcējušies, lai piedalītos Ezera dienas pārsteidzošajās izdarībās.

"Svinam novada dzimšanas dienu un vienlaikus te varam satikt tikt daudz paziņu un draugu!" priecīgi atzina novada iedzīvotāji.

Baudot silto augusta vakaru un skaisto skatu uz ezeru, garlaikoties nevajadzēja nevienam – Gājēju ielas aizraujošās un daudzveidīgās aktivitātēs Ulbrokas ezera abos krastos gar gājēju tiltiņu bija aicināti iesaistīties gan lielie, gan mazie.

Satumstot tika demonstrēta vietējās mākslas skolas audzēkņu un Ievas Balodes īpaši novada jubilejai veidotā animācijas filma "Stopija neprastie piedzīvojumi". Asprātīgā filmiņa bija īss ceļojums no Stopiņu pirmsākumiem 16. gadsimtā, kad te izveidojusies Rīgas birģermeistara fon Ulenbroka muiža, kurš savukārt šo zemi iegādājās no Polijas karaļa, tāpat kā Dreilings un Stopijs, no kuru vārdiem radušies pagasta un apdzīvoto vietu nosaukumi – Ulbroka, Dreiliņi, Stopiņi.

Vēsturiskais ceļojums kabrioletā turpinājās mūsdienu Stopiņu novadā. Galvenajās lomās animācijas filmā bija redzami novada domes priekšsēdētājs Jānis Pumpurs un priekšsēdētāja vietniece Vita Paulāne, kura par to neslēpa pārsteigumu. "Domājām, ka būsim dzirdami tikai aizkadrā. Taču jūtamies pagodināti," smaidot atzina V. Paulāne.

Lai svētki izdotos krāšņi un interesanti, apmeklētājus aicināja piedalīties radošās darbnīcas novada skolas un pirmsskolas izglītības iestādes, dienas centri un biedrības. Jaunāko paaudzi priecēja "Pasaku nama" atrakcijas, cirka mākslinieču duets Elēģija un Rapsodija, ugunsvīrs Kristaps, ielu vingrotāji un "Trušu pilsētiņas" aploks, kurā ganījās truši, zosis un ļoti draudzīga kaza. Līdz pat tumsai iedzīvotāji steidza izkalt Stopiņu jubilejai speciāli veidoto monētu ar novada ģerboni, kā arī nofotografēties uz Stopiņu novada motokluba "Reborn" iespaidīgajiem spēkratiem. TLMS "Ulbroka" un Stopiņu novada vēstures muzeja teltī varēja vērot novada 125. gadadienas jostas tapšanas retrospekciju, kā arī apgūt vai papildināt aušanas prasmes. Satumstot uz lielās skatuves priekšnesumus sniedza akordeonistu ansamblis "Akcents", neparastu uzvedumu "Kad uguns bija Dievs" bija sagatavojis deju kolektīvs "Luste". Savukārt vakara izskaņā svētku svinētājus pamatīgi iekustināja dūdu un bungu grupa "Auļi".

Visa nedēļa Stopiņos aizritēja svētku noskaņās – svinot novada 125. dzimšanas jubileju, kopš pirmdienas katru dienu tika organizētas tematiskās dienas: Bērnu un jauniešu diena, Sporta diena, Mākslas diena, Koncertu diena, Ulbrokas ezera diena un Svētku noslēguma diena Līgo parkā.