27.03.2018 10:02

Dzintaru koncertzālē Lielajā piektdienā gaidāms īpašs kora "Kamēr…" koncerts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dzintaru koncertzālē Lielajā piektdienā gaidāms īpašs kora "Kamēr…" koncerts publicitātes

Lielajā piektdienā, 30. martā, plkst. 18.00 daudzkārt godalgotais koris "Kamēr..." un diriģents Jānis Liepiņš aicina uz īpašu koncertu Dzintaru koncertzālē Jūrmalā.

Kopā ar soprānu Lauru Teivāni, ērģelnieci Rutu Kaprāni un vijolnieku Konstantīnu Paturski koris "Kamēr..." un diriģents Jānis Liepiņš audīs mīlestības un ticības rakstus lūgšanā Visaugstākajam un vistuvākajam, informē Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Pučka.

Pētera Vaska tēvreize un "Dona nobis pacem", Georga Pelēča pareizticīgo dziedājumu noskaņas un Pētera Plakida ģeniālais sacerējums "In memoriam" – tik mūžīgs un vienlaikus personisks. Niansēti jūtīgās Artura Maskata mīlas dziesmas, Ērika Ešenvalda dievišķā Svētās Hostijas godināšana, drosmīga paļāvība no Zigmara Liepiņa operas "Turaidas roze" un Jāņa Lūsēna "Diatoniskā kantāte" – patiesa, dziļa Dieva mīlestība un ticība Visaugstākajam.

Klausītāju mīlēts un pasaulē apbrīnots, divdesmit piecu gadu laikā koris "Kamēr..." savu īpašo skanējumu ieguvis, meklējot un izkopjot sev raksturīgo muzicēšanas veidu un izteiksmes līdzekļus, kur vienlīdz svarīga ir kā amatieriem raksturīgā emocionālā pašatdeve, tā arī visstingrākie kritēriji izpildījuma vokālajai kvalitātei. To raksturo arī kora nosaukumā iekodētā daudzpunkte – kamēr esam jauni, tikmēr viss ir iespējams un sasniedzams, skaidro M. Pučka.