10.02.2018 19:38

Dziedātājai Katrīnai Gupalo pusdienu gatavošana ir meditācija. 10 ekspresjautājumi

Autors  "Kodols"
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dziedātājai Katrīnai Gupalo pusdienu gatavošana ir meditācija. 10 ekspresjautājumi Jānis Romanovskis, pixabay.com un publicitātes

Talantīgo dziedātāju Katrīnu Gupalo klausītāji iepazina viņas veidotajā izrādē, kas veltīta leģendārajai franču dziedātājai Edītei Piafai. Nesen viņa sevi spilgti pieteica konkursā "Supernova" ar pašas sacerēto dziesmu "Intoxicating Caramel", bet šonedēļ Mūzikas akadēmijas Studentu klubā Katrīna kopā ar grupu "Black birds" prezentēs savu debijas albumu.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?
Divu gadu laikā izveidoju savu koncertaģentūru "Aira Laiviņa Artists", kas organizē daudzu brīnišķīgu mūziķu koncertus, apbraukāju visu Latviju ar muzikālajām izrādēm "100 gadi ar Piafu", nodibināju grupu "Katrina Gupalo & The Black Birds", uzrakstīju desmit dziesmas, satricināju Latvijas šovbiznesu ar jestriem mūzikas video, dalību "Supernovā" un radīju jaunu stilu mūzikā. Secināju, ka ielauzties Latvijas šovbiznesā tiešām ir ekstrēmi...

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē...
Katra reize, kad kāpju uz skatuves un satieku savus fantastiskos klausītājus. Tas ir neatkārtojami un maģiski – just elektrizēto enerģiju un lidot mūzikā uz viena viļņa ar klausītājiem.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Mana talantīgā un mīļā radošā komanda! Mēs esam ne tikai kolēģi, bet arī ļoti labi draugi. Tas darba procesu padara aizraujošu un jautru, un tikai tādā atmosfērā var dzimt patiešām drosmīgas idejas!

Jūsu veselīgie ieradumi?
Daudz gulēt, kad tas ir iespējams.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Aizmirst par miegu un saplānot vairākus milzīgus projektus vienlaikus.

Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu?
Vasarā ar džeza izrādi "Pēc pusnakts" ("After Midnight") piedalījāmies teātra festivālā "Camden Fringe" Londonā. Bija ārkārtīgi aizraujoši iepazīties ar citu festivāla dalībnieku izrādēm – tik liela dažādība un spilgtas emocijas dažu dienu laikā!

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?
Daudzsēriju filma "Tvinpīka". Sāciet ar pirmo sezonu!

Kādu mūziku klausāties?
Klausos, kā Andrejs [dziedātājas draugs pianists Andrejs Osokins – red.] vingrinās... Kad rakstu dziesmu tekstus, fonā skan "Pink Floyd". Kad noskaņojos darbam, dzied Fredijs Merkūrijs un "Queen".

Iecienīta vieta, kur pusdienot?
Mājās. Pusdienu gatavošana ir meditācija. Laikam tie ir mani ukraiņu gēni, kas atgādina par sevi šādā veidā.

Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt?
Latvijas Mūzikas akadēmijas Studentu klubs, kas šonedēļ tika atvērts pēc piecu gadu pauzes. Vieta ar īpašu auru, tāpēc ceru, ka apmeklētājiem tas tiks atvērts vēl kādu reizi.