18.12.2017 10:27

Siguldas Ziemas koncertzāle piedāvā plašu pasākumu programmu ģimenēm ar bērniem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas Ziemas koncertzāle piedāvā plašu pasākumu programmu ģimenēm ar bērniem Siguldas novada pašvaldība

Lai Ziemassvētku laika noskaņu sajustu ikviens, novadniekiem un viesiem Ziemas koncertzālē Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā ir iespēja līdz pat 26. decembrim baudīt daudzveidīgiem pasākumiem piepildītu programmu, kurā īpaša daļa atvēlēta ģimenēm un bērniem, informē pašvaldība.

Pirmdien, 18. decembrī plkst. 17.00 būs skatāms Liepājas Leļļu teātra veidotais muzikāls stāsts "Olafa Ziemassvētki", kas vēsta par sniegavīru Olafu, kas ir nodomājis sarīkot pārsteiguma koncertu Ziemassvētku vecītim un saskaras ar dažādiem šķēršļiem, ko atrisinās kopā ar saviem draugiem. Izrāde piemērota bērniem no divu gadu vecuma.

Pēc muzikālās izrādes tiks izrādītas animāciju filmu programma: "Mūsu ome rullē", "Bize un neguļa". Ziemassvētku stāsts "Bize un neguļa" vēsta par meiteni vārdā Bize, kurai ziemas brīvdienas ir vismīļākās, jo tad Ziemassvētku vecītis izpilda vēstulē uzrakstītās vēlēšanās. Taču šajā gadā viss notiek citādāk, jo vecāki ir aizņemti ar mazāko brālīti. Savukārt animācijas filma "Mūsu ome rullē" ir fantāzijas un piedzīvojumu žanra stāsts par brīnumiem un pārvērtībām, ko kādā ģimenē ienes vecmāmiņa.


Trešdien, 20. decembrī, plkst. 17.00 ģimenes ar bērniem aicinātas uz animācijas filmu programmu: "Lupatiņi", "Bize un neguļa", pēc kuras tiks izrādīta ģimenes filma "Ziemassvētku jampadracis". Animācijas filmas "Lupatiņi" vēsta par četriem maziem Lupatiņiem – Zeķīti, Cimdiņu, Spilventiņu un Lakatiņu. Tie lieliski prot spēlēties, bet daudz kas cits viņiem vēl jāiemācās. "Bize un neguļa" vēsta par meiteni vārdā Bize, kurai ziemas brīvdienas ir vismīļākās, jo tad Ziemassvētku vecītis izpilda vēstulē uzrakstītās vēlēšanās. Taču šajā gadā viss notiek citādāk, jo vecāki ir aizņemti ar mazāko brālīti.

Savukārt Latvijā zināmā ģimenes filma "Ziemassvētku jampadracis" ir par Cīrulīšu ģimeni, kurā ir pieci bērni, bet tēvs Valdemārs ir nabaga mūzikas skolotājs, kurš ar klavierstundām nevar nopelnīt pietiekami daudz naudas, lai uzturētu ģimeni un samaksātu dzīvokļa īri saimniekam Skarainim.

Pasākuma dalībniekiem būs iespēja darboties Čaklo rūķu darbistabā kopā ar pasākumu aģentūras "Flamingos" rūķiem.

Ceturtdien, 21. decembrī, plkst. 17.00 ģimenes ar bērniem aicinātas uz animācijas filmu programma bērniem: "Ziemassvētki", "Kraukšķītis", "Ledus pavēlnieks", "Rezgalības".

Pasākuma dalībniekiem būs iespēja darboties Čaklo rūķu darbistabā kopā ar pasākumu aģentūras "Flamingos" rūķiem.

Sestdien, 23. decembrī, plkst. 16.00 sākumskolas vecuma bērni aicināti uz "Dirty Deal Teatro" izrādi "Kā saule gadījās". Izmantojot latviešu tautas teikas, virtuves priekšmetus un pārtikas produktus, aktieri ar bērnu līdzdalību izrādes laikā atklās brīnumus par Zemes, Saules, Mēness, zvaigžņu, ūdens un cilvēka izcelšanos. Gūtos iespaidus bērniem būs iespēja atveidot un izgaršot no kopīgi pagatavotās piparkūku mīklas. Izrāde paredzēta bērniem no trīs gadu vecuma.

Pirmdien, 25. decembrī, plkst. 14.00 notiks Ziemassvētku ballīte bērniem "Brīnumi notiek" kopā ar Donaldu Daku, Deiziju, Mikiju, Balto lāci, Sniegbaltīti un Ziemassvētku vecīti.

Līdz 26. decembrim Ziemas koncertzālē būs skatāma mākslinieces Ināras Liepas ceļojošā Leļļu mākslas muzeja krājumu izstāde. Ekspozīcijā tiks izmantotas muzeja krājumu 30 gadu atklātnīšu lielformāta drukas un Teddy lāču un rotaļlietu autordarbu eksponāti, kas papildināti ar Ziemassvētku rotājumu elementiem. Vitrīnās kopā ar lāčiem būs arī eksponētas seno Ziemassvētku atklātnīšu reprodukcijas.

Ieeja – bez maksas.

Iepriekš:

Siguldā durvis vērusi Ziemas koncertzāle