11.12.2017 14:19

Muzikālā izrāde "Grinča Ziemassvētki" ciemosies Pierīgā

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Muzikālā izrāde "Grinča Ziemassvētki" ciemosies Pierīgā Matīss Markovskis

12. decembrī Mālpils kultūras centrā, 13. decembrī Ādažu kultūras centrā, 16. decembrī Mārupes kultūras namā un 17. decembrī Baložu kultūras namā varēs noskatīties muzikālo pasaku visai ģimenei "Grinča Ziemassvētki". Izrādē, kuras režisors ir Valmieras teātra aktieris Imants Strads, galvenajā lomā iejutīsies lieliskais aktieris un komiķis Māris Bezmers.

Visiem zināmā pasaka stāsta par nejauko Ginču, kurš ienīda Ziemassvētkus tikai tāpēc, ka bērnībā pret viņu bija izturējušies slikti. Taču Ziemassvētki ir brīnumu laiks, un ar mazās meitenītes Sindijas palīdzību Grinčs atgūst ticību labajam, cilvēkiem un arī Ziemassvētkiem.

"Grinčs nav ļauns, par tādu viņu padarīja sabiedrība, un viņš tam noticēja. Patiesībā Grinčs ir tāda pati cilvēcīga būtne, kas alkst pēc draudzības, un svētki ir īstākais laiks, kad to saņemt," saka galvenās lomas atveidotājs aktieris Māris Bezmers, kuru daudzi, iespējams, atceras gan kā Valmieras teātra aktieri, gan pazīst kā Robertu no seriāla "Viņas melo labāk".

Starp citu, grima uzlikšanai Grinča tēla atveidošanai Mārim esot nepieciešama pusotra stunda!

Savukārt izrādes režisors Imants Strads piebilst: "Labākā dāvana Ziemassvētkos ir bērnu un vecāku kopīgie smiekli!" Tāpēc ikviens tiek laipni aicināts noskatīties šo muzikālo pasaku, kurā netrūks ne jautrības, ne Ziemassvētku noskaņas!" Jo, kā saka izrādes veidotāji, ziema jau sāk apklāt zemi ar balto sniega segu, tāpēc tagad atliek vien radīt svētku noskaņu sirdī.

Izrādē piedalās arī aktieri Marģers Eglinskis, Imants Strads, Madars Zvagulis, Agnese Kalniņa, Terēze Lasmane u.c.