29.11.2017 11:23

Foto: Nosvinēta Japānas–Latvijas spēlfilmas "Maģiskais kimono" pirmizrāde

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Nosvinēta Japānas–Latvijas spēlfilmas "Maģiskais kimono" pirmizrāde publicitātes

28. novembrī "Kino Citadele" notika jaunās spēlfilmas "Maģiskais Kimono" pirmizrāde, kurā klāt bija filmas režisors Māris Martinsons, producente Linda Krūkle, operators – Gints Bērziņš, aktieri – Andris Bulis un Alise Polačenko, kā arī īpašo lomu atveidotāji Mārtiņš Sirmais un grupa "Prāta vētra".

Režisora Māra Martinsona Japānas–Latvijas kopražojuma spēlfilma ceļu pie skatītājiem uzsāk 1. decembrī. Savukārt Japānā "Maģiskais kimono" pirmizrādi piedzīvoja šī gada 24. jūnijā, un to joprojām izrāda Japānas kinoteātros.

"Maģiskais kimono" ir trausls stāsts par japāņu sievieti, kura pārdzīvojusi Kobes zemestrīci un vairāk kā 20 gadus nespēj atsveicināties no savas pagātnes, un, nokļūstot Latvijā, pilnīgi svešu cilvēku, citas vides, domāšanas un izturēšanās apstākļos viņas dzīve apgriežas kājām gaisā. Tas ir smeldzīgs un reizē dzīvespriecīgs stāsts par patiesu mīlestību, ko, lai kas arī notiktu, nekad nevar pazaudēt.

Filma ir filmēta Latvijā (Rīgā un Rundāles pilī) un Japānā (Rīgas sadraudzības pilsētā Kobē). Tajā piedalās pazīstamie japāņu aktieri un galveno lomu atveidotāji Kaori Momoi un Isei Ogata, latviešu aktieri Artūrs Skrastiņš, Andris Keišs, Andris Bulis un Alise Polačenko, kā arī īpašo lomu atveidotāji Mārtiņš Sirmais un grupa "Prāta vētra".


Iepriekš:

Māra Martinsona spēlfilma Maģiskais kimono uzsāk ceļu pie skatītājiem