07.11.2017 17:25

10 ekspresjautājumi dziedātājam Laurim Reinikam

Autors  "Kodols"
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
10 ekspresjautājumi dziedātājam Laurim Reinikam Mārcis Baltskars, publicitātes

Sava Latvijas koncertceļojuma ietvaros Lauris Reiniks 10. novembrī uzstāsies Ādažu kultūras namā. Zīmīgi, ka līdz "Kodola" iznākšanas brīdim tieši ādažnieki bijuši relatīvi naskākie koncerta biļešu pircēji, salīdzinot pat ar Rīgu.

Pēdējo piecu gadu laikā Lauris pie savas mūzikas cienītājiem devies vien retu reizi. Šo turneju iezīmē arī dziedātāja labāko dziesmu izlases un nošu grāmatas klajā nākšana. "Klausītāji jau zina, ka mani koncerti ir kā mazs randiņš, jo es mīlu kontaktēties un runāt ar savu publiku. Man būs lielisks mūziķu sastāvs, par ko es ļoti priecājos," teic Lauris Reiniks.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?

Kāpis pa trepēm, kas izkārtas no lidojoša helikoptera, un lasījis ar muti sliekas no kastes, kurā ir peles. Tas bija savulaik, piedaloties Baltijas šovā "Baiļu faktors", kur es uzvarēju.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē...

Mani aizkustina visi tie brīži, kad, pateicoties sportistu panākumiem, ārzemēs skan Latvijas himna un tiek uzvilkts mūsu karogs. Tā, ka līdz zosādai aizkustina. Bet vispār dzīvē tādu brīžu ir bijis daudz.

Kas jūs iedvesmo darbam?

Apziņa, ka cilvēkiem tas patīk, palīdz un ir vajadzīgs. Un man pašam arī patīk savs darbs.

Kas ir jūsu veselīgie ieradumi?

Vairāk vai mazāk veselīgs uzturs, sporta zāles apmeklēšana, cenšanās uz visu raudzīties viegli. Pat tad, ja liekas, ka tas nav iespējams.

Kas ir jūsu kaitīgie ieradumi?

Smēķēšana būtu vislielākā, bet baidos atmest, jo nevaru riskēt pēkšņi uzresnēt. Esmu dzirdējis un redzējis, ka lielākoties tā notiek. Nu, alkohols jau arī it kā ir kaitīgs, bet mēra robežās tas ir labi un sagādā prieku. It īpaši pēc stresainas dienas palīdz atlaist nervus, un draugu pulkā sarunas labāk vedas.

Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu.

Godīgi sakot, pēdējā laikā man pašam ir tik daudz darbu un darīšanu, ka nav sanācis tā vienkārši iet un kaut ko baudīt.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem.

Katram grāmatu izvēle un interesējošās tēmas atšķiras, bet es pats sev iesaku ātrāk izlasīt Valentīnas Freimanes "Ardievu, Atlantīda". Tā nav jauna grāmata, bet tikai nesen to pamanīju. Vispār cilvēkiem būtu interesanti palasīt mana kolēģa Guntara Rača jauno dzejoļu grāmatu "365". Tur ir tik labi vārdi katrai dienai!

Kādu mūziku klausāties?

Visu, kas skan radio. Popmūzika, rokmūzika, RnB. Man patīk aktuālā popmūzika. Reizēm ieslēdzu klasisko mūziku. Tā nomierina. Patiesībā, ja tu esi mūzikā, tev nemaz šausmīgi nevelk klausīties vēl un vēl. Ausis piekūst.

Iecienīta vieta, kur pusdienot.

Manas pusdienu tradīcijas ir diezgan konservatīvas. Eju uz kafejnīcu "Index" un ēdu biznesa pusdienu piedāvājumu.

Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt.

Iesaku apmeklēt visu, kas jums dod pozitīvas emocijas un uzlabo garastāvokli. Vispār iesaku ceļot. Jo vairāk, jo labāk. Nav pat obligāti uz ārzemēm braukt. Latvijā tik daudz skaistu vietu! Iesaku visiem braukt baudīt zelta rudeni uz Tērvetes dabas parku. Tur ir tik skaisti!