11.08.2012 12:29

Pauls, Spanovskis, Paukštello un citi ar "Rudens rozi" godinās Uldi Duku

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Tieši pateicoties Uldim Dukam, kļuvu par estrādes zvaigzni. Uldis mūs ar Paukštello izcēla saulītē," atzīst aktieris un dziedātājs H. Spanovskis, pošoties uz Saulkrastiem. "Tieši pateicoties Uldim Dukam, kļuvu par estrādes zvaigzni. Uldis mūs ar Paukštello izcēla saulītē," atzīst aktieris un dziedātājs H. Spanovskis, pošoties uz Saulkrastiem. www.foto.delfi.lv

Saulkrastu estrādē jau sesto reizi notiks "Latvijas Radio 2" dibinātāja, saulkrastieša Ulda Dukas piemiņai veltītie mūzikas svētki "Rudens roze".

"Viņš bija ļoti labs draugs un producents, viss kopā," teic skatuves mākslinieks un piemiņas koncerta dalībnieks Harijs Spanovskis.

"Tieši pateicoties Uldim Dukam, kļuvu par estrādes zvaigzni. Uldis mūs ar Paukštello izcēla saulītē," stāsta Dailes teātra aktieris un dziedātājs H. Spanovskis un atzīst, ka U. Duka bijis izcils producents. "Kā grupai "Bītli" bija savs producents Džordžs Martins, mums – Duka." Aktieris atzīst, ka sajūtas piemiņas sarīkojumā ikreiz esot mazliet savādas, taču atmiņas esot tikai labas un patīkamas. "Kopā ir piedzīvots daudz ‒ kopā radot un koncertējot."

U. Dukam veltītajos mūzikas svētkos H. Spanovskis kopā ar Dailes teātra pieredzējušajiem aktieriem Jāni Paukštello un Andri Bērziņu uzstāsies maestro Raimonda Paula jaunradītajā projektā "Miers un Bērziņš". "Koncertprogramma ir dzīvespriecīga," piebilst H. Spanovskis. Kopā trio izpildīs 15 maestro komponētas dziesmas. Pie klavierēm, protams, ‒ pats maestro.

Savukārt J. Paukštello pauž, ka dziedās, netaupot sevi, un stāsta, ka abiem ar H. Spanovski bijis tas gods "Latvijas Radio 2" pirmsākumos izpildīt R. Paula dziesmas. Ceremonijorķestra "Miers un Bērziņš" instrumentālajā sastāvā būs mūziķi no "Mirāžas" džeza orķestra, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķis Roberts Brants, dziedātājs un akordeonists Marko Ojala, mūziķis Māris Briežkalns un aranžējumu autors Ainārs Vilde.

Piemiņas sarīkojums notiks svētdien, 12. augustā, plkst. 16.00. Tajā piedalīsies arī bērnu vokālā grupa "Dzeguzīte". Svētku viesi šoreiz varēs ne tikai klausīties latviešu dziesmas, bet arī aplūkot brīvdabas gleznu izstādi "Rudens rozes", kurā darbus eksponē seši mākslinieki no Jēkabpils: Dina Lukstiņa, Daina Eglīte, Iveta Vucena, Gaida Rešetņikova, Ruta Štelmahere un Ziedonis Bārbals.